Bakan Ahmet Arslan açıkladı: 4.5G ile mobil internet kullanımı önemli oranda arttı

4.5G intenet
4.5G intenet

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, BTK'nın yayınladığı 2016 yılı son çeyrek raporuna ilişkin, "Artık 4.5G ile birlikte daha fazla mobil internet kullanılıyor" açıklaması yaptı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2016 yılının son çeyreğiyle alakalı detaylı bir rapor yayınladı. Türkiye'nin elektronik haberleşme sektörüne ait birçok farklı veriyi barındıran raporun en önemli maddesi ise 4.5G'nin sunduğu hız artışıyla birlikte mobil internet kullanımının artması oldu.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan.
4.5G'nin hayata geçmesiyle birlikte başta akıllı telefon ve tabletler olmak üzere farklı birçok taşınabilir ürün için mobil internet büyük önem kazandı. Dolayısıyla bir öncesi sene ile kıyaslandığında mobil internet kullanımı çok önemli bir oranda artmış durumda.
Akıllı telefon ve tablet üzerinden internete erişenler 4.5G ile birlikte daha fazla internet kullanmaya başladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada 2015 yılında kişi başına düşen aylık mobil kullanım kotasının 1.3 GB olduğunu belirtti. Ancak 2016 yılında bu rakam 2.2 GB'a kadar çıkmış durumda. Bu artışın en büyük sebebi elbette bu süreçte aktif hale getirilen 4.5G. Ortalama baz alındığında ise mobil abonelerin aylık 5.4 GB kota harcadığı ortaya çıkıyor.

Özel sektörün geçtiğimiz sene Türkiye'nin haberleşme altyapısına 7.4 milyar TL'lik yatırım yaptığını açıklayan Arslan, tamamen yerli ve milli iletişim hattının oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Hatta bu kapsamda Türk Telekom'un iştiraki Argela'nın çok değerli projeleri mevcut. Birkaç hafta önce Barselona'daki Mobile World Congress'te Argela'nın AR-GE Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Başkanı Dr. Ali Metin Balcı ile çalışmalarını konuşmuş ve detayları sizlere aktarmıştık.
Argela ile Türkiye'nin "millileşen" iletişim alt yapısını konuştuk
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >