Beklenen oldu: PUBG, Fortnite'a telif hakkı davası açtı!

Pubg ve Fortnite
Pubg ve Fortnite

Uzun bir zamandır ciddi bir rekabet içinde bulunan PUBG Corp. ve Epic Games sonunda davalık oldu.

Bilgisayar ve mobil cihazlarda büyük bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran bu iki oyunun birbirlerine büyük rakip olduğu herkes tarafından biliniyor.

Bir Battle Royal oyunu olanFortnite, beklentilerin üstüne çıkan performansıyla Battle Royal’e de büyük bir popülerlik kazandırdı.

PUBG ve Fortnite indirilme sayıları bakımından birçok oyunu geride bırakarak büyük bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı.
PUBG ve Fortnite indirilme sayıları bakımından birçok oyunu geride bırakarak büyük bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı.

PUBG Corp., kendini geliştirerek rakibini geçmek yerine rakibini davayla bitirme yolunu tercih etti. Aslında oyun dünyası içinde en güzel rekabetler oyun konsolları arasında olandır. Bunun yıllardır en güzel örneğini PES ve FIFA’da görmek mümkün.

  • Güney Kore merkezli PUBG Corp., Fortnite’ın kendisini kopyaladığını iddia ederek telif hakkı ihlali nedeniyle ABD merkezli Epic Games’a dava açtı.

Bu olaylar henüz gündemde değilken PUBG Corp. şirketinin PUBG’yi geliştirmek için Epic Games’ten yardım aldığını da hatırlatalım.

Siz PUBG Corp. şirketinin bu yaptığını nasıl buluyorsunuz? Fortnite ve PUBG oyunlarından hangisi sizi daha çok etkiliyor?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >