Ben mesela uçarım mesela: JetPack'ler ile gerçekten uçacaksınız

GTA San Andreas oynayanlar bilir, bir neslin hayaliydi bu JetPack'ler. 2017 yılından itibaren satışta olacak.

Kim GTA San Andreas oynarken ROCKETMAN hilesi yapıp JetPack ile uçmadı ki? Peki JetPack ile oyunda uçarken bunun gerçek olabileceğini hiç düşündünüz mü? Artık o uçma hayalleriniz 250.000 dolar karşılığında gerçek olacak.

JetPack'lerin şimdiye kadar sadece prototipleri vardı ve üretilmesi çok maliyetli bir üründü. Ancak Avusturalyalı JetPack Aviation isimli firma bu üst düzey teknolojili ürünleri 2017 yılında seri üretime geçirecek. Şirketin yaptığı açıklamaya göre JetPack'lerin testleri tamamlandı ve seri üretimine yakında başlanacak. 2017 yılının ilkbahar aylarında da satışa sunulacak. Ancak öyle hemen satın alıp kullanmanız mümkün değil. Satın almak isteyen kişiler öncelikle eğitime alınacak. Eğitimi başarıyla tamamlayınca JetPack'lerine kavuşabilecekler.

En fazla 305 metreye kadar çıkabiliyor
Tamam, bu ürün bir teknoloji harikası ama sonuçta uçak değil. En fazla 305 metre yüksekliğe erişebiliyorlar ve en fazla 10 dakika havada kalabiliyorlar. Tabii ortam koşullarına göre yükseklik ve süre değişkenlik gösterebilir. İşte JetPack'in Londra'da test edildiği anın görüntüleri;






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >