Beyazlamış saçlar tarih mi oluyor?

Saç beyazlaması.

Hızla geçen yılların saçlarımızda bıraktığı renk değişikliği birçok insanın en büyük problemlerinden biri. Bilim insanları bu problemi ortadan kaldırabilmek için yaptığı çalışmalarda mutlu sona çok yakın…

Günümüzde kanserle mücadele için geliştirilen yöntemler ve çeşitli ilaçlar sayısını artırırken güncellenen yöntemler sırasında başka sorunlara çözümler de üretilebiliyor. Bu durumlardan bir yenisine İmnünoterapi’de kullanılması planlanan yeni ilacın deneyinde, hastaların saçlarının beyazdan siyaha döndüğü tespit edildi. Üstelik bu hastaların yalnızca saçları değişmiyor, kanser hücreleri de iyileşme gösteriyordu.

Testler, kanser hücreleri üzerinde yapıldı.
Testler, kanser hücreleri üzerinde yapıldı.

İlacın yan etkilerinin kaldırılması bekleniyor

Normalde bağışıklık sistemimizdeki kanserleri hücreleri yok etmek için tasarlanan ilaçların bu renk değişikliğini nasıl yaptığı tam olarak açıklanmazken JAMA Dermatology’nin yayınladığı bilgilerde; saç rengi beyazdan siyaha dönüşen hastaların diğer hastalara göre daha hızlı olumlu sonuçlar vermesi yer aldı. Saç rengini orijinal biçimde beyazdan siyaha döndürebilen ilacın tüm yan etkileri ortadan kaldırıldıktan sonra ilaç çevreleriyle paylaşılması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >