Bir devrin sonu: 'BBM'in veda tarihi açıklandı'

BBM'in veda tarihi açıklandı

Bir döneme damga vurmayı başaran ve milyonlarca kullanıcının bilfiil kullandığı BlackBerry Messenger için son tarih belli oldu. BBM, 31 Mayıs'tan itibaren kullanılamayacak...

Bir dönem dünyanın en popüler akıllı telefon şirketleri arasında değerlendirilen BlackBerry, BlackBerry Messenger ile kendine ait bir mesajlaşma trendi oluşturmayı başarmıştı. İlk kez 2005 yılında başlayan ve yaklaşık 14 yıldır kullanılabilir durumda olan BBM, WhatsApp gibi uygulamaların inanılmaz büyümesiyle sona geldiğinin farkına vardı. BlackBerry, 31 Mayıs itibariyle BlackBerry Messenger'ın fişini çekecek.

BlackBerry cihazların yaşadığı düşüş, markanın unutulmaya yüz tutmasına neden oluyor.
BlackBerry cihazların yaşadığı düşüş, markanın unutulmaya yüz tutmasına neden oluyor.

31 Mayıs'ta tarih olacak

Facebook Messenger ve WhatsApp'ın net biçimde domine ettiği sektörde varlık göstermeye gayret eden BlackBerry Messenger'ın bu alanda başarısız olma ihtimali zaten yüksekti. Tek başına aylık 1 milyar kullanıcıya hizmet veren WhatsApp'la rekabet neredeyse imkansızken BBM ısrarı mantıksız olarak nitelendirilebilir. Hala BBM kullanan kullanıcıların 'fazla vakti' kalmadığını da belirtelim. Köklü mesajlaşma uygulaması, 31 Mayıs'ta resmen ortadan kalkacak. BBM kepenklerini kapatmadan önce Google aracılığıyla geri ödeme alabilir, verilerinizi dışa aktarabilirsiniz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >