Bir garip ikili: "Escobar'ın kardeşi, Elon Musk'a 'uyuşturucu ticareti' teklif etti"

Elon Musk - Roberto Escobar.

● Tarihin 'en kriminal' isimleri arasında değerlendirilen uyuşturucu taciri Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar, uzun bir zamandan bu yana ısrarlı biçimde Elon Musk ile uğraşıyor.

● Roberto Escobar, geçtiğimiz günlerde 'alev makinesi' nedeniyle tartışma yaşadığı Elon Musk'a 'kendini affettirmesi için' oldukça ilginç bir teklifte bulundu.

● Roberto Escobar, Elon Musk'ın 'kendisiyle uyuşturucu işine girmesini' istediğini, aksi takdirde kendisine yüklü bir ödeme yapması gerekeceğini Musk'a iletti.

● İkilinin 'tehdit' seviyesinde ilerleyen ilişkisi, ilerleyen günlerde hukuki yahut adli bir boyuta sıçrayabilir. Musk'ın Roberto Escobar'a vereceği yanıt şimdiden merakla bekleniyor.

Tarihin gelmiş geçmiş 'en kriminal' isimleri arasında değerlendirilen ve etkilediği kitle, sağladığı maddi kazanç ve bulaştığı suç miktarıyla zirveden uzun süre ayrılamayacağını söyleyebileceğimiz Pablo Escobar, 1970li ve 80li yıllara 'kötü anlamda' damga vurmuş bir isim. Yaşadığı dönemde dünyadaki uyuşturucu ticaretinin %80'lik kısmına tek başına hükmeden Escobar, Kolombiya'dan yola çıkan fakat dünya genelinde güçlü bir etki alanına sahip olan enteresan bir suç örgütünün lideri konumundaydı.

Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar.
Pablo Escobar'ın kardeşi Roberto Escobar.

Araba hırsızlığı ve 'çalıntı mezar taşı çalma' gibi işler yaparak suç dünyasına giriş yapan ve haftada 420 milyon dolar 'suç parası' kazanan bir örgütün başına geçen Escobar, yıllık ortalama 30 milyar dolarlık bir hacme sahip durumdaydı. Pablo Escobar'ın bu çok da makbul olmayan hayatının büyük bir bölümü, hem kardeşi hem de baş muhasebecisi olan Roberto Escobar'ın anlattıklarından çıkardıklarımızla sınırlı. Adına filmler yapılan ve hatta Narcos gibi dünyaca ünlü bir diziye de sahip olan Escobar'ın hayatı, kardeşinin anıları ve anlattıkları sayesinde iyice bilinir duruma geldi.

Pablo Escobar, tarihin 'en kriminal' isimleri arasında değerlendiriliyor.
Pablo Escobar, tarihin 'en kriminal' isimleri arasında değerlendiriliyor.

Ağabeyinin paralarını bir arada tutmak için aylık 2.500 dolarlık paket lastiği aldığını ifade eden hikayelerden, parasını zevk için farelere yedirdiğine kadar onlarca farklı ve epik sayılabilecek bilgi, Roberto Escobar'ın kalemi ve sesinden bizlere ulaştı. 2019 yılına geldiğimiz bugünlerde anlatacak farklı bir hikaye ya da hatırladığı orijinal bir anı kalmamış olacak ki tüm konsantrasyonunu ElonMusk'a harcamaya başladı.

'100 milyon dolarlık ödeme istiyorum!'

Roberto Escobar ve Elon Musk arasındaki garip ilişki, Escobar'ın Tesla ve SpaceX CEO'su Musk'ı 'fikir hırsızlığıyla' suçlaması sonrası başladı. Elon Musk'ın kendine ait olan 'alev makinesi' fikrini çaldığını ve 100 milyon dolarlık bir telif ödemesi yapması gerektiğini ifade eden Escobar, bu konunun aralarında 'ciddi sorunlar' oluşturabilecek bir kriz olacağının altını çizdi. Elon Musk'a tehdit olarak algılanabilecek bir üslupla yaklaşan Escobar, '100 milyon dolarlık ödeme' teklifine yanıt alamayınca farklı ve çok daha 'çirkin' bir teklif ortaya çıkardı.

Elon Musk'ın Roberto Escobar'a vereceği cevap merak ediliyor. Musk'ın tehdit üzerinden hukuki hak arayışına girmesi sürpriz olmaz.
Elon Musk'ın Roberto Escobar'a vereceği cevap merak ediliyor. Musk'ın tehdit üzerinden hukuki hak arayışına girmesi sürpriz olmaz.

Elon Musk ile 'uyuşturucu ticareti' işine girmek istediğini söyleyen Escobar, 'Elon Escobar Drugs Inc.' olarak tasarladığı şirketle birlikte 'zehir tacirliği' yapmak konusunda Musk'a ortaklık teklif eden Escobar, ağabeyi kadar suça ilgili olmanın dışında 'problemli bir kişiliğe' sahip olduğunu da ispatladı. Musk'ın henüz herhangi bir cevap vermediği teklif, adli yahut hukuki bir sürece dönüşebilir. Ne olursa olsun, gündem olabilecek isimlerle alakalı böyle teklifler, sıkıntılı süreçleri hızlıca başlatıp büyük sorunlar oluşturabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >