Bir oyun nelere kadir: 'ASELSAN ortak oldu'

Bir oyun geliştirdi, ASELSAN, ona ortak oldu.

Küçük adımlarla yola çıkan BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, zaman içerisinde ortaya koyduğu rekabetçi, nitelikli büyüme ve inovatif çözümler üretme performansıyla ASELSAN'ın iştirakleri arasına katıldı.

Yazılım ve ileri teknoloji çözümler ortaya koyan Türk şirketleri yurt içinde ve dışında ilgi görüyor. Küçük adımlarla yola çıkan BİTES Savunma, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, zaman içerisinde ortaya koyduğu rekabetçi, nitelikli büyüme ve inovatif çözümler üretme performansıyla ASELSAN'ın iştirakleri arasına katıldı.

‘Dijital oyun’ ilk işti!

Şirket, 2001'de Genel Müdür Uğur Coşkun tarafından İstanbul’da kuruldu. İlk işini dijital oyun siparişiyle alan BİTES, interaktif televizyonculuk, interaktif yazılım uygulamaları geliştirme ve oyun teknolojilerive üretimi konusunda 2005'e kadar çalışmaları sürdürdü.

Dijital oyunda atılan adımlar ASELSAN ortaklığını da beraberinde getirdi.
Dijital oyunda atılan adımlar ASELSAN ortaklığını da beraberinde getirdi.

Bu tarihten sonra faaliyet sektörünü savunma sanayisi olarak belirleyerek Ankara’ya taşınan şirket, İstanbul'da geliştirdiği iş bitirme kültürü, rekabetçilik, hatasız ve zamanında kaliteli iş çıkarma yaklaşımını savunma sanayisine taşıdı.

‘Yüzde yüz müşteri memnuniyeti’

M60 Tankı Şoför Eğitim Simülatörü'nü 2004 yılında tamamen milli olarak geliştirerek kendini kanıtlayan şirket, Savunma Sanayii Başkanlığı üzerinden HAVELSAN tarafından açılan ihalede 2 adet iş paketini kazanarak sektöre resmi olarak giriş yaptı.

Söz konusu iş paketlerini 2008-2009'da yüzde 100 müşteri memnuniyeti ile tamamlayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandıran BİTES, ortaya çıkarılan başarılı ürünler ile devam eden yıllarda savunma sanayisinde yeni projelerde yer aldı.

Geçen sürede 100 kişilik uzman kadrosu ile milli ve yüksek teknoloji odaklı bir savunma sanayisi şirketi haline gelen BİTES; artırılmış gerçeklik, yapay zeka, akıllı otonom sistem yazılımları, görüntü ve sinyal işleme gibi teknoloji alanlarında yenilikçi mühendislik ve Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.