Bitcoin, dünyanın en büyük borsalarından birinde vadeli işlem görecek

Bitcoin NAsdaq
Bitcoin NAsdaq

New York, ABD merkezli dünyanın en büyük borsalarından olan Nasdaq, Bitcoin'in büyüklüğüne karşı koyamayarak işbirliğine gitme kararı aldı.

Bundan 8 yıl önce Satoshi Nakamoto adıyla bilinen bir kişi veya grup tarafından oluşturulan Bitcoin’in değeri 11 bin doları geçerek rekor kırdı. Dijital para birimleri içinde krallığını ilan eden Bitcoin, her geçen gün hayatımıza biraz daha fazla dahil oluyor.

Bu dahil oluş dev bankaların ve borsaların da alakasız kalmasına fırsat vermiyor. Bitcoin için vadeli işlemleri başlatacağını açıklayan ilk dev borsa Nasdaq oldu.

''İlk madeni paralar kanamayı durdurabilir''

Nasdaq, resmi bir düzenleyicisi olmayan tezgâh üstü piyasalarda işlem gören menkul kıymetler için alım-satım fiyatlarının gösterildiği otomatik bilgi ağı olarak New York'ta kurulmuş olan özel bir borsadır. Bu özel borsanın 2018 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde Bitcoin’i piyasaya süreceği iddia edildi. Geçtiğimiz Ekim ayında dijital paralarla ilgili kısa bir açıklama yapan Nasdaq CEO’su Adena Friedman, ''ilk madeni paralar kanamayı durdurmada avantaj olabilir'' demişti.

Salı günü 10 bin doları görerek büyük bir seviyeyi yakalayan Bitcoin, sadece 1 gün sonra 11 bin dolara ulaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >