BlackBerry KEY2'nin 'ucuz' versiyonunun özellikleri ortaya çıktı!

​BlackBerry KEY2'nin 'ucuz' versiyonunun özellikleri ortaya çıktı!
​BlackBerry KEY2'nin 'ucuz' versiyonunun özellikleri ortaya çıktı!

BlackBerry KEY2'nin görece daha uygun fiyatlı sürümü olan BlackBerry KEY2 LE'ye ait bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak, BlackBerry KEY2 LE'nin teknik özellikleri belli oldu.

Bir zamanların tartışmasız efsanesi BlackBerry, yeni ve makul projelerle tekrardan yükseliş dönemi yaşamak istiyor. Bu istek doğrultusunda çalışmalarını hızlandıran şirket, orijinal ve tasarım harikası cihazlarını bir bir gün yüzüne çıkarıyor. BlackBerry KEY2'nin düşük fiyatlı bir versiyonunun ortaya çıkacağı haberleri duyulduğundan bu yana cihazın performansı ve özellik karnesi hakkında da çok sayıda yorum yapılıyordu. Fiyatına dair herhangi bir açıklamanın bulunmadığı cihazın teknik özelliklerine dair sızıntılar orta seviye için oldukça makul bir akıllı telefonla karşı karşıya kalacağımızı ortaya koyuyor.

BlackBerry KEY2 LE'den sızan bilgiler gelmeye devam ediyor.
BlackBerry KEY2 LE'den sızan bilgiler gelmeye devam ediyor.

Batarya performansı hayal kırıklığı oluşturabilir

Bugün teknoloji forumlarına düşen bilgilere göre KEY2 LE (Lite Edition) fiziksel bir QWERTY klavye, boşluk çubuğuna yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve arka bölüme kurulmuş çift arka kamera ile kullanıcılarla buluşacak. Net bir bilgi gelmemiş olsa da cihazın sahip olduğu tuş takımının geçmiş modellere nazaran nispeten daha kalitesiz olabileceği ifade ediliyor. KEY2 LE, KEY2'da da bulunan 1080x1620 çözünürlük değerine sahip 4.5 inç LCD ekrana sahip. Yonga seti tarafında cihazın bir önceki modelinden farklı olarak, Snapdragon 660 yerine Snapdragon 630 bulunacak. Ekran ve yonga seti tarafında sürpriz sayılmayacak değişiklikler ile karşımıza çıkan KEY2 LE, 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip olacak. Cihazın çift arka kamerası 13 MP ve 5 MP değerinde yerleştirilirken cihazın tek hayal kırıklığının batarya noktasında gerçekleştiği de söylenebilir. KEY2'nin 3500 mAh'lik bataryası yerine 3000 mAh'lik bir bataryanın tercih edilmesi kimi kullanıcılara çeşitli problemler yaşatabilir…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >