BMW 5 ve FIAT Doblo'nun çarpışma testleri yayınlandı

​BMW 5 ve FIAT Doblo'nun çarpışma testleri yayınlandı
​BMW 5 ve FIAT Doblo'nun çarpışma testleri yayınlandı

Arabalara yaptığı çarpışma testleriyle ünlenen Euro NCAP BMW 5 ve FIAT Doblo'nun çarpışma testlerini yayınladı. BMW, 5 yıldız almayı başardı.

Bildiğiniz gibi BMW sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de en çok sevilen markalardan biri. BMW 5 serisi de ilk tanıtıldığı günden bu yana yoğun ilgiyle karşılaşan modellerden birisi.

BMW'nin en çok beğenilen özellikleri arasında yol tutuşu ve konforunun yanı sıra çok güvenli ve sağlam bir yapıya sahip olması da yer alıyor. Volvo kadar olmasa da BMW'nin çok sağlam araçlara sahip olduğu bir gerçek. Otomobillere yaptığı çarpışma testleriyle ünlenen Euro NCAP, geçtiğimiz günlerde yaptığı BMW 5 çarpışma testiyle yine tüm dikkatleri üzerinde topladı. Aynı zamanda Türkiye'de en çok kullanılan araçlardan biri olan FIAT Doblo’ların da çarpışma testini paylaşan Euro NCAP, BMW'nin neden bu kadar pahalı olduğunu ve güvenliğini gözler önüne seriyor. İşte BMW 5'in çarpışma testi;

Yapılan test sonuçlarında BMW 5, yetişkin yolcu korumasında yüzde 91, çocuk korumasında yüzde 85, yaya korumasında ise yüzde 81 gibi yüksek puanlar aldı. Yardımcı güvenlik sistemlerinde yüzde 59 alan araç, Euro NCAP'tan en yüksek puan olan 5 yıldız almayı başardı. Aşağıda FIAT Doblo'nun çarpışma tesit

Aynı gün videosu yayınlayan FIAT Doblo’da ise yetişkin yolcu korumada yüzde 75, çocuk korumasında yüzde 46, yaya korumasında yüzde 57 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 25’lik dereceyle üç yıldız almayı başardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >