BMW 550i'yi çalmaya çalışan hırsız teknolojinin kurbanı oldu

Aracın sahip olduğu teknolojiden habersiz olan hırsız, uzaktan kilitleme sistemi devreye girince arabanın içinde hapsoldu.

Son günlerde teknoloji, otomobil konusunda da birçok açığı kapatıyor. Araç içi konfor ve eğlence sistemlerinin gelişmesinin dışında güvenlik konusunda da ciddi teknolojik gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerin en güzel örneklerinden biri de BMW 550i'de otomobile uzaktan erişim ve kilitleme sisteminin var olması.

Geçtiğimiz günlerde bu teknolojiden habersiz olarak BMW 550i'yi çalan hırsız mutlu bir şekilde giderken, araç sahibi BMW ile iletişime geçti ve uzaktan erişimle aracın motorunu durdurarak kapılarını kilitledi. Aracın içinde olan hırsız ne olduğunu anlamaya çalışırken daha önceden bilgilendirilen polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Araç sahibi, Connected Drive adı verilen bu özellik sayesinde otomobiline çalındıktan sadece bir kaç saat sonra kavuşmuş oldu. Böylece, biz de bu teknolojinin ne derece yararlı ve hayat kurtarıcı olduğunu idrak etmiş olduk.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >