BMW 8 serisine ait ilk resmi görüntüler paylaşıldı

BMW 8
BMW 8

BMW'nin lüks segmentte Mercedes S-Class ve Bentley Continental GT'ye rakip olacak 8 serisi otomobillerinden ilk resmi görüntüler geldi. Coupe, üstü açık ve performans sürümleri bulunacak araç sene sonuna doğru satışa çıkacak.

8 serisi otomobillerini yirmi yıl aradan sonra yeniden piyasaya döndürmeye hazırlanan BMW, coupe modeline ait ilk resmi görüntüleri paylaştı. Aprilia, İtalya'da görüntülenen BMW 8 serisi coupe otomobil, kamuflajlı olmasına rağmen tasarım hakkında çok sayıda detayın gün yüzüne çıkmasına vesile oldu.

En üst seviyede V12 motorla donatılacağı açıklanan BMW 8 serisi, bu sene sonu seri üretimine başlanmasıyla rafa kaldırılan 6 serisinin yerini almış gibi olacak. BMW 7 Series ile aynı platformu paylaşan lüks otomobil ailesinin coupe dışında üstü açık ve performans sürümleri de bulunacak.

BMW M8'e referans olacak

Yazın Avrupa'da satışa çıkacak olan BMW 8 serisi coupe'yi ilerleyen dönemde M serisi performans modeli izleyecek. M5'te olduğu gibi ayarlanabilir dört çeker sürüş sistemi, 4,4 litre V8 motor seçeneği ve gelişmiş yarış optimizasyonlarıyla gelecek olan BMW M8, muhtemelen üstü açık versiyon gibi 2019'dan önce satışa sunulmuş olmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >