BMW'den şık görevlendirme: 'Hans Zimmer, elektrikli otomobil için ses hazırlıyor'

BMW.
BMW.

BMW’nin elektrikli otomobil çalışmaları son sürat devam ederken şirket, donanım dışı özelliklere de odaklandığı bir dönemden geçiyor.

BMW, Oscar ve Grammy ödüllü besteci Hans Zimmer’le ‘geleceğin elektrikli otomobillerine’ ses üretmesi için birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Elektrikli otomobillerin, sürüş deneyiminin duygusallığında boşluk meydana getirdiği önermesi üzerinden ilerleyen şirket, özel ritimlerle bu boşluğu doldurmak istediklerini duyurdu.

Uzun zaman önce piyasaya sürdükleri i3 ve i8’in ardından elektrikli otomobil alanında çok da öne çıkmayan BMW, dünyadaki elektrikli otomobil trendine kayıtsız kalmadı. Piyasaya sürülmesinin üzerinden uzun yıllar geçen i3 ve i8’i her yıl farklı özelliklerle geliştiren şirket, elektrikli otomobil sektöründe yalnızca iki modelle ayakta kalınamayacağının farkında. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen hissedarlar toplantısında konuya ilişkin bilgiler veren yetkililer, 2025 yılına kadar 12 farklı elektrikli otomobil geliştirileceğini duyurmuştu.

BMW i8, Alman şirketin her yıl özel müdahalelerle geliştirdiği, yepyeni formatlara sürüklediği bir araç olarak değerlendiriliyor.
BMW i8, Alman şirketin her yıl özel müdahalelerle geliştirdiği, yepyeni formatlara sürüklediği bir araç olarak değerlendiriliyor.

Yaklaşık 6 yıllık bir periyotta çıkacak 12 farklı elektrikli otomobilin i8 gibi hibrit değiltamamenelektrikli olacağının da vurgulanması BMW’nin sektör için oldukça iddialı bir konuma gelebileceğine işaret ediyor. 12 otomobillik geniş yelpazenin ilk üyeleri olarak tanımlanan iX3, MINI Electric, BMW i4 ve BMW iNEXT’in üst düzey donanım ve şık tasarım özelliklerine sahip olacağı neredeyse kesin.

iNEXT, BMW'nin özel çalışmalarla hazırladığı yeni elektrikli otomobili olacak.
iNEXT, BMW'nin özel çalışmalarla hazırladığı yeni elektrikli otomobili olacak.

BMW’nin elektrikli otomobil geliştirme süreçleri yalnızca yeni otomobiller geliştirmek yahut o otomobilleri kusursuz teknik özelliklerle bezemek anlamına gelmiyor. Şirket, otomotiv dünyasının geleceği olarak tanımlanan ‘elektrikli’ için özel ve anlamlı işlere de imza atıyor. Alman devi son olarak, elektrikli araçlarında kullanılacak sesleri oluşturması için Oscar ve Grammy ödülleri sahibi, ünlü besteci Hans Zimmer ile anlaştı. Batman, Superman, Sherlock Holmes ve X-Men gibi filmlerin müziklerine imza atan sanatçı, yeni tanıtılan BMW Vision M NEXT konsepti ve gelecekteki elektrikli araçlarının çıkaracağı sesleri oluşturmak için BMW’nin ses tasarımcısı Renzo Vitale ile ortak çalışmalar yürütüyor.

Hans Zimmer, BMW'nin elektrikli otomobillerine ses besteleyecek.
Hans Zimmer, BMW'nin elektrikli otomobillerine ses besteleyecek.

'Sürüş deneyiminin duygusallığında büyük bir boşluk'

BMW’ye göre günden güne daha büyük bir hızla yaygınlaşan elektrikli otomobiller, sürücü koltuğunda ‘sürüş deneyiminin duygusallığında büyük bir boşluk meydana getirdi. Alman şirket özellikle de, elektrikli araçların ‘sessizliğinin’ sürücü ile araç arasında bir yabancılaşma oluşturabileceğini düşünüyor. Tüm bu parametreleri göz önünde bulunduran BMW, Zimmer gibi ünlü ve oldukça kaliteli bir besteci tarafından oluşturulan sesleri kullanarak genel bir araç deneyimi geliştirmeyi hedefliyor.

BMW, dünyanın en prestijli otomotiv üreticileri arasında yer alıyor.
BMW, dünyanın en prestijli otomotiv üreticileri arasında yer alıyor.

Hans Zimmer’in de ‘Ben her zaman bir BMW meraklısı oldum. Çocukken, annemin BMW'sinin sesiyle eve geldiğini anlardım. Gelecekteki elektrikli BMW’lerin sesini tasarlama ve gelecekteki elektrikli sürüş deneyimi için duygu yaratma şansını elde etmekten dolayı heyecan duyuyorum’ sözleriyle özetlediği süreç, teknoloji-sanat birlikteliği için bulunmaz bir örnek konumuna şimdiden ulaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >