Boston Dynamics'in Spot robotu polis tarafından test ediliyor

Spot
Spot

Boston Dynamics başta olmak üzere birçok üreticinin geliştirdiği robotlar önümüzdeki süreçte kolluk kuvvetlerinde kullanılabilir.

Şu anda Massachusetts Eyalet Polisi tarafından test edilen Spot robot, tehlikeli bölgelerde veri elde etmek amaçlı tercih edilecek gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizde:

Boston Dynamics'in geliştirdiği robotlar birçok farklı alanda aktif olarak kullanılıyor. Özellikle insansı robotlar, büyük mağazalarda ya da fabrikalarda depolama ya da ürünyerleştirme konusunda tercih ediliyor.

Spot serisi ise daha önce karşımıza çoğu kez çıktığı gibi köpeklerin yapısını temel alıyor. Zaman zaman farklı senaryolara ilişkin videoları yayınlanan Boston Dynamics robotları, bu kez de kolluk kuvvetleri tarafından test ediliyor.

Spot, önümüzdeki süreçte insanlar için tehlikeli bölgelerde görev yapabilir.
Spot, önümüzdeki süreçte insanlar için tehlikeli bölgelerde görev yapabilir.

Massachusetts Eyalet Polisi tarafından çeşitli kullanım alanlarında incelenen robotlar, önümüzdeki dönemlerde kolluk kuvvetleritarafından aktif olarak tercih edilebilir gibi görünüyor. Bu noktada yapılan testlerdeki başarı oranı da etkili elbette.

Robotlar kolluk kuvvetleri için önemli.

Polis sözcüsü, konuyla alakalı yaptığı açıklamada robot teknolojilerine ilişkin şunları söylüyor:

    Robot teknolojileri, potansiyel olarak tehlikeli ortamlar için kolluk kuvvetlerinde değerli bir araç.

Elbette Boston Dynamics cephesinden de konuyla alakalı bir açıklama geldi. Şirketin İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Michael Perry'nin konuyla alakalı açıklaması şu şekilde:

    En büyük ilgi alanlarımızdan biri, bir insan için çok tehlikeli olan bir ortama bilgi toplamak için robotları göndermek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >