BTK başkanından Türk Hacker ordusu için önemli mesaj

BTK tarafından kurulacak ulusal siber güvenlik ordusu hakkında başkan Ömer Saydan önemli bir açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz haftalarda ulusal siber güvenliği sağlayacak, ağırlıklı olarak gençlerin oluşturacağı ulusal hacker ordusu için başvuruların başladığına haberimizde yer vermiştik. Özellikle üniversitelerde bilgisayar ve yazılım mühendisliği okuyan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu ekip için BTK başkanı Ömer Fatih Saydan önemli bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında ulusal siber güvenliğin önemini vurgulayan Saydan, ekibe alacakları kişilerde diploma ya da tecrübe şartı aramayacaklarını adayları kapasite ve yeteneklerine göre değerlendireceklerini belirtti. Açıklamanın tamamı şöyle:

“Kıymetli USOM personeli adayı ve ulusal siber güvenlik gönüllüsü;

Milli güvenliğimizin bir parçası olan ulusal siber olaylara müdahale organizasyonuna katkı sağlamak isteyenlerin başvurularını bekliyoruz.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM),
Ülkemizin siber güvenliğine karşı siber ortamda ortaya çıkan tehditlerin belirlenmesi,
Muhtemel saldırı ve olayların etkilerinin zayıflatılması veya ortadan kaldırılmasına yönelik önlemlerin geliştirilmesi ve ilgili aktörlerle paylaşılması,
Ulusal ve uluslararası seviyede siber ortamda ortaya çıkan tehditler ile ilgili kendisine ulaştırılan ihbarları da değerlendirerek, söz konusu tehditlerin tespit ve bertaraf edilmesi için kamu kurumları, kuruluşlar ve özel kişiler ile koordinasyonun sağlanması için 7/24 esasında görev yapmaktadır.


Bu çerçevede kurumumuza yapılan yoğun başvuruların daha iyi değerlendirilebilmesi ve incelenebilmesi için; https://kariyer.btk.gov.tr/ internet adresinde yer alan başvuru formunun tarafınızca eksiksiz bir biçimde doldurulmasını müteakip başvurunuz değerlendirilecektir.

Başvuruların değerlendirilmesi;
Mezuniyet şartı veya çalışma tecrübesi aranmaksızın,
Bilgi ve yeteneklerin yarışma ve sınav yoluyla ölçülmesi yöntemiyle sağlanacaktır.


Değerlendirme sonucunda;
Kurumumuzun imkân ve ihtiyaçları çerçevesinde USOM'da istihdam edilecekler,
Oluşturulacak olan platformlar yoluyla ulusal siber güvenliğin güçlendirilmesine gönüllü olarak katkı sağlayacaklar,
Siber güvenlik alanında ülkemizin uzman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim ve kamp programlarına dâhil edilecekler,
belirlenecektir.

Ülkemiz siber güvenliğine katkı vermek amacıyla BTK-USOM'a yapmış olduğunuz başvurunuz için şimdiden teşekkür ederim."




Başvurular başladı: Türk Hacker ordusu kuruluyor


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >