Bu röportaj kaçmaz: Twitter CEO’su ve Edward Snowden bu akşam canlı yayın yapacak

ABD'li bilgisayar uzmanı, eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden bu akşam Twitter CEO’su Jack Dorsey ile canlı röportaj yapacak.

Gizli NSA belgelerini medyaya ifşa ederek NSA tarafından yürütülen küresel izleme aletlerinin işletme detaylarını, Beş Göz ortaklarını, birçok ticari ve uluslararası ortağı ortaya çıkaran NSA sızıntılarını başlatan Edward Snowden, bugün video konferans röportajı ile Twitter CEO'su Jack Dorsey ile canlı yayında röportaj gerçekleştirecek.

Twitter CEO'su Jack Dorsey ile son dönemin en önemli ajanlarından biri olarak nitelendirilen ve hakkında film bile çekilen Edward Snowden arasındaki röportaj Twitter'ın satın aldığı Periscope üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Röportajda Dorsey Snowden'a, kendisine Twitter üzerinden izleyiciler tarafından iletilecek soruları da soracak.

Söz konusu röportajı neden Dorsey'nin yapacağı tam olarak bilinmiyor. Bununla birlikte Snowden'dan özür dilenmesiyle ilgili tartışmalar sırasında Twitter CEO'su tavrını Snowden'dan yana belli etmişti. Söz konusu kampanya Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ile işbirliği içinde yürütülmüştü ki, ACLU da bu röportajın gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor.

Son yılların en ilginç sohbetlerinden biri olacak olan röportaj Türkiye saatiyle bugün saat 20:05'te canlı olarak Periscope üzerinden yayınlanacak. @PardonSnowden Twitter hesabı üzerinden bu canlı yayını izlemek mümkün olacak. İzleyiciler de sorularını #AskSnowden konu etiketini kullanarak gönderebilecekler.

Bu arada teknoloji sayfamızı Twitter'dan takip etmek isterseniz buraya tıklayıp adrese gidebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >