Canlı bomba şakası yapan sözde "YouTuber" tutuklandı

YouTuber olmak için canlı bomba taklidi yaptı.
YouTuber olmak için canlı bomba taklidi yaptı.

Erzurum'da görev yapan polisler, bir kavga ihbarı üzerine bölgeye gittiklerinde 34 yaşındaki Gökhan B.'yi karton kutularla bomba süsü verilmiş bir düzenekle birlikte gördü. Gözaltına alınan ve üzerinden bir silah ve sahte polis kimliği çıkan Gökhan B., kendisinin YouTuber olduğunu iddia etti.

2 Aralık 2017 saat 16.30 sıralarında Erzurum'un merkez Palandöken ilçesi Yenişehir kavşağında iki kişi arasında çıkan kavga ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri oldukça şaşırtıcı bir olayla karşılaştı. Kavga ihbarının olduğu yere ulaşan ekipler, kavgaya karışan şahıslardan olan Gökhan B.'nin üzerinde beline sarılı bir nesne fark etti. Ekipler, nesnenin bomba olma ihtimali nedeniyle şüpheliyi arkadan kelepçeleyerek etkisiz hale getirdi. Polisler, şüphelinin yanından uzaklaşıp yolu yaya ve araç trafiğine kapatarak çevrede geniş çaplı bir güvenlik ağı başlattı. Bomba imha ekibinin de gelmesiyle olay ciddi bir seviyeye evrildi.

Şüpheli, internet fenomeni olmak istediğini söyledi

Polis ekiplerine "internet fenomeni" olmak istediğini söyleyen Gökhan B.'ye polisler, üzerindeki saati kimin yaptığı sorusunu sorup "internette satılıyor." cevabıyla karşılaştı. Polisin bu hareketi hangi amaçla yaptığı sorusuna ise"YouTuber olma hedefim var."şeklinde yanıt veren şüphelinin, bomba imha ekiplerinin yaptığı analizin ardından bomba değil; bomba süsü verilmiş düzeneği üzerine bağladığı anlaşıldı. Üzerinden bir adet silah ve sahte polis kimliği çıkan şüpheli, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay yerine gelmeden önce bir süpermarkette fotoğraf çekilmiş

Gökhan B.'nin olay yerine gelmeden önce bir süpermarkette fotoğraf çekildiği ve telefonuna kaydedildiği öğrenildi. YouTuber olmak için böylesine bir harekette bulunan şüphelinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair değerlendirme yapılacak. Üzerine geçirdiği düzenekle bölgedeki halkı da korku ve paniğe sevkeden şüphelinin işlemleri Terörle Mücadele Ekipleri tarafından sürdürülüyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >