CIA her yerde: Modemler de kontrol altında

CIA.
CIA.

CIA, istihbarat konusundaki çalışmalarını bambaşka bir boyuta taşıdı. İnternet ortamında açığa çıkan bir belgeye göre CIA on yıldan bu yana ABD başta olmak üzere dünyanın neredeyse her ülkesindeki modemlere girerek internet trafiğini kontrol ediyor...

CIA'in, on yıldan uzunca bir zamandır ABD'deki ve dünyanın hemen her ülkesindeki internet modemlerine girebildiği ve trafik verilerini kontrol edebildiği ortaya çıktı. CIA'in bir arka kapı oluşturduğu modem markaları arasında Linksys, DLink ve Belkin de dahil olmak üzere ABD’nin en büyük 10 modem üreticisi de yer alıyor.

Modemlerde yer alan firmware'i şifreleri kırmayı çok kolay bir duruma getiren bir kombinasyon kullanan CIA, bu sayede ülkede en fazla satış yapan 25 modem modeline ve bu modellerin farklı çeşitlerinden oluşan onlarca ticari ürüne rahatça erişebilmiş. Şifreleri kıran CIA'in sonrasında modemlere CherryBlossom ismi verilen bir casus yazılımla hakim olduğu ortaya çıktı. Bu sayede birçok internet trafiği bilgisi hızla CIA'e ulaşırken çok sayıda veriye anında kavuşmak da mümkün oluyor. CIA'in bu yöntemle elde ettiği bilgilerin büyüklüğü konusundaki iddialar olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >