Çift kameralı BlackBerry Athena görücüye çıktı!

​Çift kameralı BlackBerry Athena görücüye çıktı
​Çift kameralı BlackBerry Athena görücüye çıktı

TLC Technology bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BlackBerry, satış rakamları ve kullanıcı sayısı bakımından rakipleri ile mukayese edilemeyecek kadar geride olsa da, BlackBerry Athena gibi yeni modeller üzerinde mesai yapmaya devam ediyor.

QWERTY klavye tutkusundan bir türlü vazgeçmeyen BlackBerry’nin yeni cihazı hakkında karşımıza çıkan detayları geçen hafta yüksek sesle konuşulmuştu. Cihazın TENAA’da listelenmesi sayesinde oldukça fazla sayıda detay gün yüzüne çıktı. Yaklaşık 850 bin satış yapan BlackBerry KEYOne ile QWERTY klavye konusunda yeni bir başlangıca sürüklenen şirket, cihazı KEYOne (2018) olarak piyasaya çıkabilir. Tasarım noktasında cihazlar arasında ciddi benzerlik olduğu da söylenebilir.

Athena, KEYOne sonrası güven tazeleyebilecek mi?

Ortaya çıkan ilk görüntüler ile TENAA kayıtlarında kendisine yer bulan tasarım arasında ciddi farklar var. TENAA’da yer alan görsellerde plastik veya kauçuktan yapılmış olan desenin cihazın arkasını tamamen kapladığı görülüyor. BlackBerry Athena için önceki 3:2 panelden farklı olarak daha uzun bir ekran kullanılması göze çarpıyor. Bu ekranın altında ünlü fiziksel klavye yer alırken cihazın altında ise hoparlör ızgaraları ve USB-C portunu görmek mümkün. 3.5 mm jack girişinin üst kısımda yer aldığı cihazın, şirketin ilk çift kameralı akıllı telefonu olacağı da belirtilmeli. Zaman içerisinde göreceğiz ki Athena, KEYOne’ın üzerinde bir satış başarısı elde ederek yine güven tazeleyecek mi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >