Çin-ABD savaşı derinleşiyor: 'Apple’ın bilgilerini çalıyorsunuz'

Çin ve ABD arasındaki savaş derinleşiyor!

FBI’ın yaptığı son açıklamada Çin-ABD gerginliğini katlayacak oldukça enteresan bir iddia yer alıyor. FBI’a göre Apple için çalışan bir mühendis, şirketin sürücüsüz araç için gerçekleştirdiği geliştirme projelerini çaldı. Apple, bu iddianın ardından tam 200 çalışanıyla yollarını ayırdı…

ABD ve Çin arasında günden güne büyüyen gerginlik ‘casusluk iddiaları’ özelinde tüm dünyanın gündemi olmayı başarıyor. Son olarak, FBI’ın yayınladığı açıklamalara göre Apple’ın ‘Project Titan’ isimli otonom otomobil projesinde görev almak amacıyla 2018 yılında istihdam edilen Jizhong Chen, ‘casusluk’ iddiasıyla zanlı konumuna geldi.

Apple, 'casusluk iddialarıyla' çalkalanıyor.
Apple, 'casusluk iddialarıyla' çalkalanıyor.

Jizhong Chen’in binadaki projelerin gizlice fotoğraflarını çektiğinden şüphelenen Apple yetkileri FBI’a başvurduğunda genç mühendis için de çetin bir kontrol süreci başlamış oldu. Chen’in tüm adımları anbean takip edildi ve casusluk emareleri arandı.

FBI, Apple üzerindeki çalışma temposunu artırıyor.
FBI, Apple üzerindeki çalışma temposunu artırıyor.

'Gizlilik, Apple için çok önemli!'

Sürecin devamında, Chen’e ait kişisel akıllı telefon ve bilgisayarda Apple binasının içinde çekilmiş 100’den fazla fotoğraf, 2000’i aşkın kılavuz, şema ve gizli bilgi içeren dosya bulundu. Mühendisin, Apple’ın Çin’deki rakiplerine iş başvuruları yaptığı da ortaya çıktı. Tüm bunların akabinde Apple, mühendisi işten çıkardığını duyurdu. Duyurusunu ‘Apple için gizlilik ciddi bir şey. Bu konuda yetkililerle çalışıyoruz ve tüm sorunları FBI'ya yönlendiriyoruz’ açıklamasıyla pekiştiren şirket, ciddi bir ‘konsantrasyonla’ veri kontrolü sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >