Çin Başbakanı, Elon Musk'a kalıcı Çin vatandaşlığı teklif etti

Elon Musk
Elon Musk

Çin Başbakanı Li Keqiang ve Tesla CEO'su Elon Musk, Gigafactory 3'ün temel atma töreninde bir araya geldi. Çin'e daha sık gelmek istediğini ifade eden Musk'a Çin vatandaşlığı teklif edildi.

SpaceX ve Tesla Motors'un sahibi Amerikalı iş adamı Elon Musk; uzay turizmi, yapay zeka, sürücüsüz otomobil ve hyperloop taşımacılığı başta olmak üzere yenilikçi birçok proje üzerinde çalışıyor. Dolayısıyla hem bu projeler hem de Elon Musk'ın sosyal medyadaki sertçıkışları kendine has bir taraftar kitlesi oluşturmasını sağlıyor. Hatta Musk bu tutumları sayesinde siyasileri bile kendine hayran bırakıyor.

Musk'ın Çin'e bu seferki ziyaret sebebi Gigafactory 3'ün temel atma töreni.
Musk'ın Çin'e bu seferki ziyaret sebebi Gigafactory 3'ün temel atma töreni.

Kalıcı Çin vatandaşlığı teklif edildi

Kısa süre önce Gigafactory 3'ün temel atma töreninde Çin Başbakanı Li Keqiang ile bir araya gelen Musk, vatandaşlık teklifi aldı. Bu açıklama ise doğrudan Amerikan Politico gazetesinden geldi. Gazete, konuyla alakalı olarak Tesla CEO'suna kalıcı Çin vatandaşlığı teklif edildiğinin altını çizdi. Peki bu teklifin sebebi ne?

Daha önce Musk'ın Çin'i çok sevdiği ve ülkeye daha sık gelmek istediğini belirten çeşitli açıklamaları olmuş. Daha doğrusu Çin hükümetinin web sayfasında bu tür bir not var. Bu doğrultuda da 'Çin'i çok seviyorsanız size Çin yeşil kartı çıkartabiliriz' şeklinde bir teklif gitmiş. Şimdilik Musk'tan konuyla alakalı herhangi bir açıklama yok.

Tesla ve dolayısıyla ElonMusk'ın amacı 2019 yazında Model 3'ün Çin'deki üretimine başlamak. Ancak bu da yeterli değil. Çünkü seri üretim için aradan bir yıl geçmesi gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >