Çin'de en fazla satan telefonlar arasında Apple modelleri yok

iPhone
iPhone

Dünyadaki satışlarla sürekli kendinden söz ettiren teknoloji devi Apple, Çin’de birinciliği yerli telefon modellerine kaptırdı.

İlk sıradaki yerini daha önce kaptıran Apple, ülkede en fazla satan telefonlar arasında artık ilk üçte bile yer almıyor. Ülkede ilk beşe girdiği açıklanan Apple bu sıralamayı Huawei, Oppo ve Vivo gibi markalara kaptırdı.

Bunun sebebi olarak iPhone’ların yavaş bir şekilde ilerleyerek kullanıcıların isteklerdi doğrultusunda hareket etmemesi olarak gösteriliyor.

Ancak bunun sebebi ''bence'' çok farklı. Yani iPhone’un yenilik içinde olmaması ve sürekli benzer modeller çıkarması kullanıcıları kendinden uzaklaştırmıyor. Bunun tamamen iPhone pahalılığı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Önceden sadece gençler arasında kullanılan akıllı telefonlar artık yaşlılarımızda da sıklıkla görülüyor. Yani hemen herkes artık akıllı telefon kullanıyor. Bu da bütçelerin bölünmesine ve daha fazla telefonun kullanılmasına sebep oluyor. Daha fazla telefon demekte sayının fazla kalitenin düşmesi anlamına geliyor ve ortaya bu istatistikleri çıkarıyor.

NOT: Bu rakamlar IDC ve Counterpoint Technology Market Research araştırmacıları tarafından paylaşılan raporlardan alınmıştır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >