Daha az üretiliyor: Apple yeni iPhone'ların bileşen siparişlerini %20 azalttı

Yeni iPhone
Yeni iPhone

Yeni nesil iPhone X, iPhone X Plus ve uygun fiyatlı iPhone SE için detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak Apple'ın bileşen siparişlerini %20 oranında azalttığı ifade ediliyor. Bu da aslında 80 milyon adet iPhone üretileceği anlamına geliyor.

Birkaç ay içinde tanıtılması beklenen yeni iPhone'larla alakalı söylentiler artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ürünün kutu içeriğine hızlı şarj adaptör ve kablosunun eklenebileceği konuşulmuş; 7nm süreciyle geliştirilen A12 yongasının üretim sürecinin başlamasıyla bir önceki yongaya oranla performans farkı merak edilmeye başlanmıştı. Üstelik Mart ayında Paris'te tanıtılan Huawei P20 Pro'dakine benzer şekilde üç arka kameraya sahip olabileceği de gündeme gelmişti.

Tahminlere göre yeni iPhone X ve iPhone X Plus böyle görünecek.
Tahminlere göre yeni iPhone X ve iPhone X Plus böyle görünecek.

Son olarak, Apple'a yakınlığıyla bilinen birçok kaynak, şirketin bu sene satışa çıkaracağı yeni modeller için tedarik siparişlerini %20 oranında düşürdüğünü belirtiyor. Peki ama bu ne demek oluyor? Apple, uzunca bir süredir ortaya çıkan söylentilerden de bilindiği üzere bu yıl üç yeni iPhone'u piyasaya çıkarmayı bekleniyor. Son rakamlara ve bilgilere bakılırsa geçen sene iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'da toplamda 100 milyon üretim gerçekleştiren Apple, bu sene üç yeni iPhone'da toplam üretimi 80 milyon adet seviyesinde tutacak.

Yeni iPhone'ların özellikleri nasıl olacak?

Konuşulan üç iPhone modelinden biri ikinci nesil iPhone X. Eski modeldeki gibi bu telefonda da ekran boyutunun 5.8 inç olması bekleniyor. Ek olarak 6.5 inç'lik büyük ekranlı modelin de iPhone X Plus şeklinde isimlendirilmesi bekleniyor. Öte yandan her iki cihazın da OLED panele sahip olacağı ve çentik ekran sistemini devam ettireceği de bilinen detaylar arasında. Üçüncü modelin de iPhone SE'nin devamı niteliğinde olması bekleniyor. Tabii bu nispeten uygun fiyatlı telefonda 3D Touch ya da çift arka kamera gibi özelliklerin yer alması beklenmiyor. Üstelik Apple'ın bu uygun fiyatlı model için 40 milyona yakın üretim planladığı da belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >