Dedikodu: Samsung uygun fiyatlı tepe seviyesi akıllı telefon tasarlıyor!

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Üst seviye telefonlarda fiyatların 1000 dolar bandına gelmesi şirketleri epey zor durumda bırakıyor. Son söylentiler Samsung'un Galaxy S10e'den daha uygun fiyatlı bir telefon tasarladığı yönünde. Ayrıntılar haberimizde:

Tepe seviyesi akıllı telefonların fiyatları epey yüksek. Şirketler bu sebeple yeni ürün ailelerinde mutlaka ucuz yollu bir model tasarlıyorlar. Yıllardır devam eden bu düzen kullanıcıların da işine geliyor. Böylece bazı özellikleri (ekran boyutu, kamera gibi) kırpılmış modeller daha uygun fiyattan satın alınabiliyor. Fakat artık üreticiler tepe seviyesi ana modellerde de ucuz telefonlar geliştirme peşinde.

Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 ailesinin en ucuz üyesi. Fakat Samsung'un fiyat anlamında bunun altında kalan yeni bir telefon tasarlayacağı söyleniyor.
Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 ailesinin en ucuz üyesi. Fakat Samsung'un fiyat anlamında bunun altında kalan yeni bir telefon tasarlayacağı söyleniyor.

Üst seviye modelleri ucuza satmak istiyor

Samsung, maliyetlerden kırparak üst seviye akıllı telefonları ucuza satmak istiyor. Elbette bunun için bileşen maliyetlerinin azalması şart. Henüz şirket tarafından doğrulama yok. Fakat dedikodular Galaxy S10e'den bir tık altta yer alacak bir model tasarlandığı yönünde. Bu yeni telefonda tamamen fiyat / performansa odaklanacağı aşikar. Böylece Samsung'un üst seviye bir modelle daha fazla kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.

Güney Koreli şirket aslında bir yandan da son bir yılda iyiden iyiye kendini hissettiren Galaxy A serisinde de düzenlemelere gidiyor. Artık Galaxy A serisi tam olarak orta model olmaktan çıkarak orta-üst ve üst seviye modeller arasında yer almaya başlıyor. Hatta Galaxy A serisi Samsung tarafından deneysel çalışmalar için kullanılıyor. Dünyanın ilk dört kameralı telefonunun Galaxy A9 olduğu düşünülünce bu daha net anlaşılıyor.

Evet bir de Galaxy M serisi var. Yine bu ailede güncellenerek model çeşitliliği artırılıyor. Yani işin özünde Samsung yıllardır uyguladığı 'her kesimden kullanıcıya erişme' politikasını devam ettiriyor. Fakat son birkaç senedir üst seviye modellerin 1000 dolar bandını zorlaması şirketi yeniçözümlere yönelmek zorunda bırakıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >