Deneyap Teknoloji Atölyeleri katılımı 10 Şubat 2019'da son buluyor

Deneyap
Deneyap

Gerek T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesi kapsamında katılım için başvuru 10 Şubat 2019'da son buluyor. Tüm ayrıntılar haberimizde:

Geçen seneT.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vaktı tarafından imzalanan protokol kapsamında 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri' başlamış durumda. Bu proje kapsamında 2020'ye kadar 81 ilde toplam 100 deneyap teknoloji atölyesinin kurulması planlanıyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri nedir?

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, ülke genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine hizmet vermek amacıyla tasarlanıyor. Asıl amaç, ilerleyen yıllarda teknoloji üretecek gençlere şimdiden katkı sağlamak.

4-5-8-9 sınıf öğrencileri ve lise hazırlık öğrencileri Mayıs 2019 itibariyle Adana, Ankara, Edirne, Eskişehir, Antalya, Konya, Erzurum, Trabzon, Manisa, İzmir, Muğla ve Hakkari'de eğitimlere başlıyor.

Deneyap projesi kapsamında sınavlar için son başvuru tarihi 10 Şubat 2019 olarak belirlenmiş durumda.
Deneyap projesi kapsamında sınavlar için son başvuru tarihi 10 Şubat 2019 olarak belirlenmiş durumda.

Katılmak için ne yapmak gerekiyor?

Eğitime dahil olmak için hem yazılı hem de uygulamalı sınavlara girmek gerekiyor. Az önce de bahsettiğimiz 12 şehirde gerçekleşecek sınavlara katılım için 10 Şubat 2019'a kadar bir form doldurup, müracaat etmek gerekiyor.

Hangi sorular soruluyor?

Öğrencilerin aklına gelen ilk soru ise sınavlarda hangi tip soruların sorulacağı oluyor. Bu noktada Matematik, fen, algoritma ve genel kültür olmak üzere eleştiriseldüşünebilme,veri yorumlayabilme ve problem çözme üzerinde çeşitli testler yapıldığını belirtmek gerekiyor.

Yazılı sınavlar tamamlandığında Nisan 2019 itibariyle de uygulama sınavı gerçekleştiriliyor. Akabinde nihai sonuçların belli olmasıyla birlikte Mayıs2019'da eğitime hak kazanan öğrenciler ilan ediliyor.

Tabii sınavlar da belirli prosedürlerle gerçekleşiyor. Dolayısıyla sınav kurallarına uymak büyük önem taşıyor. Sınav kuralları belgesi ve sınav başvuru bağlantısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sınav kuralları belgesi
Sınav başvurusu

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >