Dev oyun şirketi Activision işten çıkarmalara başlıyor

Activision.
Activision.

2018 yılını mali anlamda başarısızlıkla kapatan Activision, yaklaşık 200 çalışanının işine son vermeyi planlıyor. Dev oyun şirketi alanının en büyük oluşumları arasında değerlendiriliyor…

Activision, Bungie gibi bir stüdyoyu kaybetmesiyle birlikte eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Şirkette Bungie şokunun ardından sular durulması beklenirken işler daha da karıştı. Yeni proje çalışmalarına başlamak amacıyla yapılandırma kararı alan şirket birçok çalışanla yollarını ayırma noktasına geldi.

Oyun dünyasının ‘rekor gelirleriyle’ adından söz ettiren Activision, Destiny 2 temelli bazı problemlerin yaşanması ve Bungie’nin bünyelerinden ayrılmasıyla birlikte oldukça belirgin bir düşüş yaşadı.

Activision, dünyanın en büyük oyun şirketleri arasında değerlendiriliyor.
Activision, dünyanın en büyük oyun şirketleri arasında değerlendiriliyor.

2019 yılı ile birlikte Activision’da da mali problemler baş göstermeye başladı. Oyun satışları ve oyuncu sayısındaki düşüşün de ciddi şekilde etkili olduğu bu problemler neticesinde ‘yeniden yapılandırma’ süreci kaçınılmazdı. Bu süreç için net rakamlar elimize ulaşmasa da şirketin 400 milyon dolarlıkbir kayıp yaşadığı iddia ediliyor. Activision, önümüzdeki günlerde işten çıkarmalara başlayacak.

Zorlu süreci atlatabilecek mi?

Oyun devi; test bölümü, teknik destek ve insan kaynakları gibi doğrudan oyun geliştirme içerisinde bulunmayan bölümlerden toplam 200 kişinin iş akdini sonlandıracak. Kaynaklar, Activision ve Take Two gibi büyük şirketlerin büyük gelirler sayesinde ayakta durduğu bu nedenle oyun içi hediye sandığı ve eşya satışı şeklinde kazanç metotlarına bağımlıolduğunu ifade ediyor. Son dönemde bu yöntemlere olan yaklaşımların negatife dönmeye başlaması sorunları da beraberinde getirdi. Activision’ın zorlu süreçten nasıl çıkacağını zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >