Devler cevapladı: ‘Yapay zeka gelecekte nasıl olacak?’

Devler cevapladı: ‘Yapay zeka gelecekte nasıl olacak?’
Devler cevapladı: ‘Yapay zeka gelecekte nasıl olacak?’

• Teknoloji alanında dünyaya yön veren şirketler arasında yer alan iki kurumun CEO’su; Elon Musk ve Jack Ma, Şangay'da düzenlenen “Dünya Yapay Zeka Konferansı”nda bir araya geldi.

• Yapay zekanın geleceği konusunda iki CEO ayrı görüşte denilebilir. Biri “İşlerimizi kaybedeceğiz, yapay zekâ kendi yazılımını üretecek” derken, diğeri “Korkacak bir şey yok! İşlerimizi kaybetmeyeceğiz, daha az çalışacağız” görüşünde.

29 Ağustos 2019’da Şangay’da düzenlenen 'Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda karşı karşıya gelen Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk ile Alibaba’nın kurucusu Jack Ma yapay zeka konusunda uzlaşamadı. Musk, yapay zekanın gelecekte insanların yerini alacağını savunurken Jack Ma ise yapay zekanın insan hayatını kolaylaştıracağını düşünüyor.

Elon Musk ve Jack Ma
Elon Musk ve Jack Ma

Yapay zeka insanların yerini alacak!

Sözlerine Dünya Ekonomik Forumu’nun "2022 yılında 75 milyon kişinin yapay zeka ve robotlar yüzünden işini kaybedecek" sözleriyle başlayan Musk devamında “En az etkilenenler ise yapay zeka yazılımını programlayabilenler olacak. Bunun için mühendislik eğitimi alın.” diyerek gençlere mühendislik eğitimi almarını önerdi. Bunun yanında Musk “Eninde sonunda yapay zeka kendi yazılımını yazacak” demeyi ihmal etmedi.

Programın sonunda İki teknoloji devi el sıkışarak ayrıldı
Programın sonunda İki teknoloji devi el sıkışarak ayrıldı

Yapay zeka sayesinde insan ömrü 120 yıla kadar uzayacak

Alibaba’nın CEO’su Jack Ma ise Musk’la aynı fikirde değildi. Yapay zeka ve robotların insanların işini elinden alamayacağını, aksine insanların zamanını çalan işleri yaparak daha az çalışmalarına olanak sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Ma, yapay zekanın yeni iş türlerinin oluşmasına yardımcı olacağını vurguladı. İnsanların haftada 3-4 gün, günde 4 saat çalışmasını savunan ünlü yatırımcı, yapay zeka çağında insan ömrünün 120 yıla kadar uzayabileceğini söyledi. Gelecek dönemde kimsenin yapmak istemeyeceği çok fazla iş olacağından da söz eden Ma sözlerine son verirken Musk’ın söylediklerine ithafen dinleyicilere, "Farklı görüşler bu işin lezzeti." şeklinde cevap verdi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >