Devler ligi: Huawei Mate 10 Pro, iPhone 8 ve Galaxy Note 8'i geride bıraktı!

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Huawei'nin geçen hafta tanıttığı tepe seviyesi akıllı telefonu Mate 10 Pro, kamera performans testlerinde iPhone 8 ve Galaxy Note 8'i geride bırakarak "en yüksek performanslı kameraya sahip akıllı telefonlar" listesine yerleşti. İşte yeni akıllı telefonun kamera performansına dair tüm detaylar...

Uzunca bir süredir merakla beklenen ve geçen hafta Berlin'deki organizasyonla sahneye çıkarılan Huawei Mate 10 Pro, şu anda Çinli üreticinin en yüksek performanslı akıllı telefonlarından biri olarak dikkat çekiyor. Gerçekleştirilen zorlu testler de bu "yüksek performans" iddiasını kanıtlar nitelikte. Özellikle yapay zeka desteğiyle ön plana çıkan akıllı telefon, DxOMark'ın kamera testlerinde Apple iPhone 8 Plus ve Samsung Galaxy Note 8'i geride bırakmış durumda.

Huawei Mate 10 Pro'nun çift kamera lensleri alt alta dizilmiş durumda. Üstelik Leica imzalı bu lenslerin hemen yanında ise çift ton LED flaş bulunuyor.
Huawei Mate 10 Pro'nun çift kamera lensleri alt alta dizilmiş durumda. Üstelik Leica imzalı bu lenslerin hemen yanında ise çift ton LED flaş bulunuyor.

1080 x 2160 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen 6 inç'lik ekranın yer aldığı akıllı telefonda Hisilikon tarafından üretilen Kirin 970 yonga seti bulunuyor. Toplamda 4+4 şeklinde çalışan 8 çekirdekli işlemciye ek olarak yapay zeka için NPU biriminin yer aldığı telefonda grafik işlem birimi tarafında ise Mali-G72 MP12 görev alıyor. Depolama ve RAM tarafında ise 64 / 4 GB ya da 128 GB / 6 GB seçenekleri mevcut. Bu noktada teknik ayrıntıları da listelemek gerekiyor elbette:

Huawei Mate 10 Pro teknik özellikler

  • 6 inç'lik 1080 x 2160 piksel çözünürlükte (%80.9 ekran/gövde oranı, yaklaşık 402 PPI piksel yoğunluğu) ekran
    Gorilla Glass cam
    Hisilicon Kirin 970 yonga seti
    8 çekirdekli (4 x 2.4 GHz Cortex-A73 ve 4 x 1.8 GHz Cortex-A53) işlemci
    NPU birimi (yapay zeka işlemleri için)
    Mali-G72 MP12 grafik işlem birimi
    64 GB depolama alanı / 4 GB RAM
    128 GB depolama alanı / 6 GB RAM
    20 MP + 12 MP'lik çift arka kamera (f/1.6 diyafram açıklığı, optik görüntü sabitleme, 2X optik yakınlaştırma, Leica lens, otomatik netleme, flaş)
    8 MP'lik (f/2.0 diyafram açıklığı) ön kamera
    24bit/192 kHz ses desteği
    Aktif gürültü engelleme sistemi
    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/c, Bluetooth 4.2, AGPS ve NFC kablosuz bağlantı teknolojileri
    4000 mAh kapasitede batarya
    Mavi, gri, kahverengi ve altın renk seçenekleri
    Android 8.0 Oreo mobil işletim sistemi
    Parmak izi okuyucu
    154.2 x 74.5 x 7.9 mm boyutlar
    178 gram ağırlık

Huawei Mate 10 Pro kamera testi

Huawei Mate 10 Pro, kamera konusunda en yüksek performansı sergileyen akıllı telefonlardan biri. DxOMark, akıllı telefonları birçok farklı parametreyle değerlendirmeye sokuyor. Bunlar arasında kontrast, renk canlılığı, otomatik netleme, yakınlaştırma ve bokeh desteği ilk sıralarda yer alıyor. Mate 10 Pro modelinde yer alan Leica imzalı çift kamera 20 MP + 12 MP şeklinde çalışıyor. Bu lenslerden biri, f/1.6 diyafram açıklığıyla karanlık ortamlarda yüksek performanslı fotoğraf ve video çekimleri sağlarken, optik görüntü sabitleme teknolojisiyle birlikte hareketli görüntülerde titreşimler minimuma indiriliyor. Ayrıca 2X optik yakınlaştırma desteği de büyük avantaj sağlıyor. Zira böylece görüntüde herhangi bir bozulma olmadan iki kat yakınlaştırma yapılabiliyor.

Huawei Mate 10 Pro, yapılan değerlendirmeler sonucunda bu parametreler arasında en yüksek puanları hem fotoğraf hem de videoda pozlama / kontrast ile elde etmiş durumda. Tüm değerlendirmeler sonucunda akıllı telefonun fotoğraf ve video ile elde ettiği toplam puan 100 üzerinden 97 puan. Puanlar üzerinden hesaplamalar yapıldığında da Mate 10 Pro'nun, iPhone 8'i ve Galaxy Note 8'i geride bıraktığı görülebiliyor. Öte yandan diğer iki tepe seviyesi akıllı telefonun elde ettiği puanlar da aşağıda yer alıyor:

  • iPhone 8 DxOMark puanı: 92
    iPhone 8 Plus DxOMark puanı: 94
    Galaxy Note 8 DxOMark puanı: 94
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >