Disney, Netflix'e içerik vermeyi durduracağını açıkladı

Netflix ve Disney
Netflix ve Disney

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden Walt Disney Company, internet üzerinden dünyanın birçok yerine televizyon hizmeti veren Netflix’e rakip olacağının sinyalini verdi.

Eğlence sektörü denilince akla gelen ve dünyanın en büyük markalarından biri olan WaltDisney’in yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. 2019 yılından itibaren Netflix’e içerik vermeyi durduracağını açıklayan Disney’in, Netflix’e ciddi bir rakip olabileceği iddia ediliyor.

Disney, Netflix’in yaptığı işin çok kazançlı bir iş olduğunu fark edip üretilen içerikleri kiralamak yerine direkt birinci elden yayınlayarak çok daha fazla bir maddi kazanç sağlamak istiyor olabilir.

Ayrıca açıklama yapıldıktan sonra Netflix’in hisseleri yüzde 5’in üzerinde değer kaybettiğini de belirtelim.
Ayrıca açıklama yapıldıktan sonra Netflix’in hisseleri yüzde 5’in üzerinde değer kaybettiğini de belirtelim.

Konuyla alakalı CNBC’e açıklama yapan Disney CEO’su Bob Iger: ‘’Hızla değişen pazarda bu şekilde daha önemli bir kontrol mekanizmasını elimizde tutabileceğiz. Bu kararın alınmasında yeni bir büyüme stratejisi var. Netflix’le ilişkilerimizde herhangi bir problem yok. Geçen yılın Ağustos ayında dijital medya şirketi MLB’nin hisselerinden yüzde 33’ünü aldık ve bu da büyümemize işaret ediyor. Geçen yıl yüzde 33’ünü aldıktan sonra ilgi duyduğumuz bu platformun kontrolünü elimize aldığımızı hissediyoruz.’’ dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >