Dodge Viper 2020'de geri dönüyor

Dodge Viper
Dodge Viper

Geçtiğimiz yaz üretimi sonlandırılan on silindirli spor otomobil Dodge Viper geri dönüyor. İkinci kez piyasaya geri döndürülecek olan Viper, V10 yerine sekiz silindirli yeni alüminyum motor ve manuel şanzuman seçeneğiyle 2020'de satışa sunulacak.

1992'de Chrysler tarafından üretilmeye başlayan Amerikan spor otomobil kültürünün nadide parçası Dodge Viper, üreticisinin ekonomik problemleri sonrası 2009'da iptal edilmiş, 2012'de tekrar üretilmeye başlamıştı. En yeni modeli 8,4 litre V10 motorla 640 beygir güç üretebilen Viper için geçtiğimiz yaz yeniden üretim durdurma kararı alındı. Bu kararın üzerinden henüz bir sene dahî geçmemişken ikinci kez geri dönüş haberi ulaştı.

İki yıl sonra spor otomobil piyasasına geri dönmesi beklenen yeni Dodge Viper, serinin önceki modellerinden farklı olarak demir bloğa sahip eski usül V10 motor kullanmayacak. Viper, 2020 model sürümünde Chrysler'ın yeni nesil sekiz silindirli Hemi motorundan gücünü alacak. Giriş seviyede doğal emişli Hemi V8 ile 550 beygir güce ulaşacak olan yeni Viper, turbo destekli motorla 700 beygirin üstüne çıkacak.

2019 Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılması beklenen yeni nesil Dodge Viper'ın ilk önce üstü açık versiyonuyla karşımıza çıkması, 700 beygirlik normal tavanlı performans modelinin 2021 gibi satış kanallarına ulaşması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >