Donald Trump'ın veto ettiği uçak: Özellikleri inanılmaz

Dünyanın sayılı zenginlerinden biri olan ABD başkanı Trump, ABD başkanları için üretilen Air Force One'ı maliyeti gerekçesiyle veto etti. Uçağın inanılmaz özellikleri var...

Donal Trump Twiitter'dan yaptığı açıklamada; Boeing şirketinin ABD'nin gelecek başkanları için ürettiği Air Force One 747'nin maliyetinin 4 milyar doları aştığını belirterek, "kontrolden çıkmış bir maliyet, siparişi iptal edin" çağrısında bulundu.

Twitter'da yaptığı bu çağrının ardından Trump Tower'ın lobisinde gazetecilerle bir araya gelen Trump, "Boeing'in çok para kazanmasını isteriz ama o kadar da çok değil" açıklamasında bulundu. ABD başkanları 1990 yılından beri uçuşlarda yüksek güvenlikli Air Force One'ı kullanıyor.



Peki bu muhteşem uçağın özellikleri nasıl?
Boeing 747 üretilmiş en uzun hava taşıtı. Büyüklük olarak ise ikinci sırada. 444 m²'lik bir iç hacime sahip. Havada hiç ara vermeden 15000 km yol katedebilen uçağın maliyeti ek özellikler dahil edilmeden 367 milyon dolar. Büyük bir çalışma ofisi, özel tasarıma sahip lüks bir yatak odası, toplantı ve yemek salonlarına sahip uçağın iç dizaynı ve mobilyaları özel üretimle hazırlanıyor.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >