Dünyanın en hızlı SUV otomobili tanıtıldı: Lamborghini Urus

Urus
Urus

Konsept olarak 2012'de karşımıza çıkan Lamborghini'nin ikinci SUV otomobili Urus nihayet resmen tanıtıldı.

Lüks SUV segmentinin merakla beklenen yeni üyesi Lamborghini Urus nihayet resmiyet kazandı. İlk kez konsept tasarım olarak 2012'de gün yüzüne çıkarılan Urus, firmanın ilk SUV modeli olan LM002'den bazı izler taşıyor. 2018 baharında satılmaya başlayacak otomobilin seri üretimi İtalyan firmanın Bologna şehrinde modernize ettiği fabrikasında gerçekleştirilecek.

Dünyanın en hızlı SUV otomobili

İlk kez bir otomobilinde turbolu motor kullanan Lamborghini, lüks SUV segmentindeki müşteri potansiyelinden istifade edecek Urus'ta 4,0 litre çift turbo V8 güç sistemine yer vermiş. Urus ile aynı Volkswagen platformunu kullanan Audi ve Bentley'den farklı bir motor kullandığını iddia eden otomobil üreticisi, 650 beygir güç ve 850 Nm tork üretebilen bu motora ek olarak Urus'un hibrit seçeneği üzerinde de çalışıyor.

Dünyanın en hızlı SUV otomobili ünvanını 301 km hıza ulaşabilen Bentley Bentayga'nın elinden alan Lamborghini Urus, 306 kilometreye ulaşabildiği gibi sıfırdan 100 km hıza da 3,6 saniyede çıkabilecek çeviklikte. 2,2 tonluk araçta, sekiz ileri otomatik şanzuman, dört çeker ve hava süspasiyonlu sürüş sistemi ile altı farklı sürüş modu bulunacak.

2018'de satışa çıkacak

Çeşitli ahşap malzeme ve egzotik hayvan derileriyle kaplı kabin tasarım seçenekleri bulunan Urus, Lamborghini'nin giriş seviye süper otomobili olarak 2018'in baharında satılmaya başlayacak. Aracın 200 bin dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla seçkin müşterilerin beğenisine sunulması bekleniyor. İlk tahminler, aracın yıllık 7 bin satış rakamını yakalayarak İtalyan üreticinin en çok satan modeli olacağını gösteriyor.

Önde 17,3 inç, arkada ise 14,6 inçlik karbon-seramik fren diskleri kullanılmış.
Önde 17,3 inç, arkada ise 14,6 inçlik karbon-seramik fren diskleri kullanılmış.

SUV otomobilin beş kişilik versiyonu da satışa sunulacak.
SUV otomobilin beş kişilik versiyonu da satışa sunulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >