Dünyanın en iyi Dota 2 oyuncuları, Elon Musk'ın yapay zekası OpenAI'ı yenemedi

OpenAI
OpenAI

Uzay ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla adından saygıyla söz ettirmeyi başaran Elon Musk’un geliştirdiği yapay zeka OpenAl, Dota 2 oyununda zirveyi temsil eden oyuncuları yenmeyi başardı.

Elon Musk, geçtiğimiz Temmuz ayında katıldığı bir konferansta yapay zeka ile ilgili oldukça farklı açıklamalarda bulunmuş ve yapay zeka zararları hakkında bazı şeyler söylemişti.

Nevada valisi Brian Sandoval ile yapılan konuşmada şöyle bir cümle kurmuştu: ‘’Yapay zeka alanında yapılan en son çalışmalara, en yeni teknolojilere erişebiliyorum ve insanların bu konuda endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum.’’

Ancak bu açıklamalara rağmen Elon Musk yapay zeka konusunda sınırları zorlayan ve adından söz ettiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Burada bahsettiğimiz Dota 2 yapay zekası bizzat Elon Musk tarafından bir nevi eğlence olsun diye tasarlandı. Böylesine basit bir çalışma olarak tasarlanan yapay zeka, şimdilerde alanında en üst sıralara geçmeye hazırlanıyor. Yapay zeka OpenAI, gerçek zamanlı öğrenme eğilimi sayesinde dünyanın en iyi oyuncularına meydan okuyor. Bu alanda bir ilk gerçekleşti ve Musk’ın yapay zekası bir e-spor mücadelesinde bir profesyonel rakibi mağlup etti.

OpenAI ve oyuncu Danil Ishutin’in (Dendi) maçı 2-0 OpenAI’ın üstünlüğüyle sonuçlandı. Böyle bir sonucu kimse beklemezken Danil’in yapay zeka karşısında el bile alamaması herkesi şaşırttı.

Yenilgiden sonra kısa bir açıklama yapan Dota 2 profesyonel oyuncusu Danil Ishutin (Dendi), ‘’Bot insan gibi hareket ediyor ve insan gibi hissediyordu ama başka bir şeydi’’ dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >