E-ticaret devinde istifa: 'eBay CEO'su görevini bıraktı'

eBay.

● Teknoloji devlerinde CEO pozisyonu, şirketlerin yönetim şeması söz konusu olduğunda en önemli görevlerden biri olarak değerlendirilir.

● Birçok şirket, CEO'larıyla tanınırken e-ticaret devi eBay'de kritik bir CEO değişikliği gerçekleştirildi.

● Şirket CEO'su Davin Wenig istifa ederken Weing'in yerine şirket CFO'su Scott Schenkel geçici CEO olarak atandı.

Çevrimiçi 'açık artırma' platformu olarak, San Jose California'da 3 Eylül 1995 günü bilgisayar programcısı Pierre Omidyar tarafından kurulan eBay, son 20 yılın en önemli internet sitelerinden biri olarak değerlendiriliyor. E-ticaretin ulaştığı güç ve Amazon'un geldiği nokta düşünüldüğünde çok sayıda insan için 'ilham' olarak değerlendirilen bir fonksiyona sahip olan eBay, başarılı bir yönerge ve güçlü bir yönetim şemasına sahip durumda.

eBay, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olarak değerlendiriliyor.
eBay, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olarak değerlendiriliyor.

eBay'in önünü açtığı çok sayıda platform internet dünyasında var olmaya devam ederken şirket içinde oldukça kritik bir değişiklik meydana geldi. ABD merkezli e-ticaret platformu eBay, Çarşamba günü şirket CEO'su Devin Wenig'in görevinden ayrıldığını resmen açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada Mali İşler Müdürü (CFO) Scott Schenkel'in geçici CEO olarak, küresel finansal planlama departmanı Başkan Yardımcısı Andy Craig'in de geçici CFO olarak atandığı duyuruldu.

Devin Wenig.
Devin Wenig.

eBay Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Tierney, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

  • "Scott, eBay'deki 12 yıllık görev süresi boyunca işin tüm yönlerini bilen güçlü ve dinamik bir lider olduğunu ispatladı. Ekiplerimizle şirket stratejilerine uygun biçimde çalıştı. Scott'ın eBay'deki deneyiminin şirkete bu dönemde yol göstermesi için yeterli olacağına inanıyoruz."

2011 yılında Türkiye pazarına girmişti

Davin Wenig'in beklenmedik istifası sektör içerisinde şaşkınlık oluştururken şirketten yapılan yazılı açıklamada 'varlık satışı için değerlendirme süreçlerinin sürdüğü' vurgulandı. Bu açıklama bazı spekülasyonları da beraberinde getirirken KeyBancCapital Markets analisti Edward Yuma konuya dair yayımladığı bilgi notunda 'Wenig'in ayrılığı varlık satışı değerlendirme sürecini hızlandıracaktır. Bu değişimin yönetimi kurulu tarafından planlandığını düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

eBay, GittiGidiyor'u satın alarak Türkiye pazarına da girmişti.
eBay, GittiGidiyor'u satın alarak Türkiye pazarına da girmişti.

33 milyar dolarlık piyasa değeriyle kendi alanının en güçlü oyuncuları arasında yer alan eBay, 2011 yılında GittiGidiyor'u satın alarak Türkiye pazarına da girmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >