Elektrikli Jaguar I-Pace, Tesla Model X'ten çok daha ucuz olacak

Jaguar I-Pace
Jaguar I-Pace

Jaguar'ın ilk elektrikli otomobili I-Pace, çeşitli kaynakların doğruladığı fiyat bilgisine göre en büyük rakibi Tesla Model X'ten çok daha ucuz olacak.

İlk elektrikli otomobili üzerinde yürüttüğü test çalışmaları sona eren Jaguar Land Rover, çok yakında I-Pace adını verdiği aracın seri üretimine başlayacak. Elektrikli SUV segmentinde Tesla Model X'in ilk büyük rakibi olması beklenen I-Pace, internete sızan fiyat listesine göre fiyat konusunda tüketicileri memnun edecek gibi görünüyor.

Avrupa'da 82 bin avrodan başlayan fiyatlarla satılacağı ileri sürülen tam elektrikli SUV otomobil, ABD'de ise 60-70 bin dolar bandında bir fiyattan alıcı bulacak. Tesla'nın daha küçük bataryalı başlangıç seviye Model X çözümünün 80 bin dolara satıldığı göz önünde bulundurulduğunda, Jaguar'ın fiyat konusunda ciddi avantaj sağlayacağını söylemek yanlış olmaz.

Mart 2018'de satışa çıkacak

Seri üretim için geri sayıma başlayan Jaguar, martta Cenevre Otomobil Fuarı'nda nihai sürümünü tanıtacağı I-Pace'in satışına aynı ay içerisinde başlamayı planlıyor. İlk etapta İngiltere ile sınırlı olması beklenen siparişler, 2018'in ilerleyen aylarında dünya geneline yayılacak.

400 beygir güç ve 698 Nm tork üretebilen çift motorlu Jaguar I-Pace, 90 kW batarya ile 350 kilometreden fazla menzil sunacak. Sıfırdan 100 km'ye 4 saniyede ulaşabilecek elektrikli SUV, 60-70 bin dolar fiyat seviyesindeki temel modeliyle türünün en ucuz örneği olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >