Elon Musk doğruladı: Tesla otomobiller yoldaki çukurlardan kaçabilecek

Tesla otomatik pilot
Tesla otomatik pilot

Elon Musk, Tesla otomobiller için geliştirilen yeni otomatik pilotun yolu daha iyi analiz ederek çukurlardan kaçabileceğini doğruladı. Detaylar haberimizde:

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yaptığı çarpıcı yorumlarla zaman zaman bir anda gündeme oturabiliyor. Yakın zamanda ABD'deki otomobiller için yeni nesil yardımcı park pilotunu duyuran şirket, anlaşılan o ki otomatik sürüş asistanını da daha ileri götürmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Çukurlardan kaçabilecek

Teslaotomobillerde kontrolü tamamen araca bırakan kişilerin söyledikleri ise sistemin geliştirilme süreci açısından büyük önem taşıyor. Otoyolda sürücünün herhangi bir müdahalesine gerek kalmadan seyahat sağlayan otomobilin son güncellemelerle daha yüksek performanskazandığı belirtiliyor.

Ancak bazı durumlarda sürücünün yoldaki çukurlar sebebiyle aracın kontrolünü devralmak zorunda kaldığından bahsediliyor. Ancak Twitter'dan dün sorulan bir soruyu yanıtlayan Elon Musk, otomatik pilotun çukurlardan kaçacağını 'Kesinlikle' diyerek doğrulamış oldu.

Belirtilen herhangi bir tarih yok ama ilerleyen dönemlerde otomatik pilotun güncellenerek daha iyi hale geleceği ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >