Elon Musk, Mars yolculuğu için tarihi açıkladı

Elon Musk
Elon Musk

SpaceX ve Tesla Motors'un sahibi Amerikalı mucit Elon Musk; uzay turizmi, yapay zeka, sürücüsüz otomobil ve hyperloop taşımacılığı başta olmak üzere yenilikçi birçok proje üzerinde çalışıyor. Sonunda Mars yolculuğu için testlerin gelecek yıl başlayacağı da açıklandı.

Hayli uzunca bir süredir SpaceX ile "dünya dışı yaşam" için çalışmalar yürüten Elon Musk; Ay'a turist götürmek, Mars'ta koloni kurmak ve uzay taşımacılığını ekonomik hale getirmek için çılgın hedeflere sahip. Şubat'ın ilk haftasında SpaceX Falcon Heavy roketini başarılı bir şekilde ateşleyen şirket, Mars yolculuğunu hayata geçirmek için yeni adımlar atıyor.

Mars yolculuğu için ilk testler gelecek sene başlıyor.
Mars yolculuğu için ilk testler gelecek sene başlıyor.

Elon Musk: "Testler gelecek sene başlıyor!"

Kısa süre önce Teksas'taki özel bir etkinlikte konuşan Elon Musk, "Mars'a gidecek ve gezegenler arası dolaşacak ilk gemiyi inşa ediyoruz. İlk uçuşlar için kısa süre beklemek gerekecek. Testlerin gelecek yılın ilk yarısında başlayacağını tahmin ediyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Musk, ayrıca testlerin ilk etapta iniş ve kalkışla başlayacağını, yani denemelerin bu yönde gerçekleştirileceğini de bildirdi. Bakalım konuya ilişkin önümüzdeki günlerde hangi gelişmeler yaşanacak...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >