Elon Musk, 'Twitter kullanamamaya' devam ediyor

Elon Musk.

Elon Musk'ın Twitter kullanım alışkanlıkları uzunca bir süredir tartışılıyor. Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kendini ve hatta bazen şirketlerini zor durumlarda bırakabiliyor.

ABD'li dahi, daha önce Tesla hissedarlarını Twitter yüzünden kaçırmış, şirketine ciddi bir mali kayıp yaşatmıştı.

Elon Musk son olarak, bir sanatçının eserini isimsiz paylaştı, isim soran takipçilerini ise azarladı.

Olay sonrası Twitter kullanıcı adını değiştiren Elon Musk, 27 milyon takipçisiyle sürdürdüğü garip sanal hayatından yoğun biçimde etkilenmeye devam ediyor.

SpaceX ve Tesla ile harikalar yaratan ve tarihin en başarılı yöneticilerinden biri olarak değerlendirilen Elon Musk, tüm başarılarının yanında ciddi şekilde eleştirilmesiyle de tanınıyor. Tartışılmaya çok müsait olan yorum ve davranışları özellikle sosyal medya ekseninde olduğundan ya da tanındığından çok daha farklı biriyle karşılaşmamıza neden oluyor. Elon Musk, Twitter başta olmak üzere sosyal medya hesaplarını aktif biçimde kullanmasıyla takdir edilse de kullanım üslubu ve tercihleri sürekli olarak eleştiriliyor. Hatta bu eleştiriler öylesine büyüdü ki hukuki süreçler de Elon Musk’ın sosyal medya kullanımı noktasında aktif hale getirildi.

40 milyon dolar ödemek zorunda bırakılmıştı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Tesla konusunda ‘yanıltmaya müsait iddialar’ ortaya attığı gerekçesiyle Tesla CEO’su Elon Musk hakkında toplamda 40 milyon dolarlık ceza kesti. Devasa para cezasının yanı sıra Tesla’daki görevini de bırakmak zorunda kalacak olan Musk, SEC hakkında da zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu. ‘Açığa Satış Yapan Zenginleştirme Komisyonu’ kısaltmasını verdiği SEC’in ‘aptal’ olduğunu ifade eden Elon Musk, şirket içinde de yoğun ve güçlü eleştirilere muhatap olmak zorunda kalmıştı.

Elon Musk'ın paylaştığı SEC tweet'i ve o tweet'in ardından oluşan gerginliğin bir yenisi bu sefer bambaşka bir konu özelinde gerçekleşti. Daha önceleri de Twitter üzerinden yaptığı açıklama ve paylaşımlarla gündem olmayı başaran Musk, şimdi de Valve'ın Steam oyun platformunda 133 TL karşılığında satılan Nier: Automata isimli bir oyunun karakterine dair bir fotoğraf paylaştı. Bu paylaşım özelinde bir sıkıntı olduğunu söylemek yanlış olur fakat Musk'ın paylaşımın sahibi tasarımcı Meli Megali'ye dair bir açıklama ya da atıfta bulunmaması takipçileri meraklandırdı.

Elon Musk'ın paylaştığı o tweet.
Elon Musk'ın paylaştığı o tweet.

Musk'ın paylaşımı sonrası takipçilerin 'bu görselin kime ait olduğunu öğrenme çabası' Musk'ın enteresan bir tepkisiyle karşılaştı. Musk, iki kelime yazarak cevap vermek yerine; bu soruyu soranları iki kelimelik bir arama yapmakla görevlendirdi. İnsanların bu duruma bir son vermesi gerektiğini söyleyen 'tuhaf dahi' artan tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Elon Musk'ın insanların 'isim sorusunu' saçma bulduğunu ifade eden paylaşımı. Musk, Twitter uygulaması başında gerçekten garip bir hal alıyor.
Elon Musk'ın insanların 'isim sorusunu' saçma bulduğunu ifade eden paylaşımı. Musk, Twitter uygulaması başında gerçekten garip bir hal alıyor.

Elon Musk'ın yaptığı paylaşımın bir numaralı muhatabı konumunda yer alan Meli Megali ise konuya dair yine Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Çizimin kendisine ait olduğunu belirtmeyen ve atıf yapmayan Elon Musk'a tepki gösteren Magali, olaya dair kendisine bilgilendirmede bulunan herkese ise teşekkür etti. Megali'nin 'sitem ve teşekkür paylaşımı' şu şekilde:

OMGGGGGG, IIITTSSSSSS MEEEEEE 😱 My account explodes. JUSTE THANKS A LOT ALL for protecting my art and for notifying me 💙(Ps: Elon you're not cool for haven't credited me 😖)#myart #NieRAutomata #NierAutomata2B #illustration #artist #illustration #Elonmusk https://t.co/TYSSdMN8vy

Elon Musk, olay sonrası Twitter adını değiştirerek Daddy DotCom yaptı.
Elon Musk, olay sonrası Twitter adını değiştirerek Daddy DotCom yaptı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >