Elon Musk'tan iddialı açıklama: Mars'a taşınma ihtimalim %70

Elon Musk
Elon Musk

Dünya dışı yaşam konusunda sınırları zorlayan Elon Musk, katıldığı televizyon programında iddialı bir açıklama yaptı. Önümüzdeki dönemlerde Mars'a taşınma ihtimalinin %70 olduğunu belirten Musk, gezegenler arasındaki yalnızca zenginler için mümkün olacağı iddialarını da yanıtladı.

Tesla ve Space gibi büyük şirketlerin başında olan Elon Musk,'dünya dışı yaşam' konusunda açıklamalar yapıyor. Sosyal ağlardan çarpıcı bilgiler paylaşarak (Tesla yatırımları gibi) dikkatleri üzerinde toplayan Musk, bu kez de ABD'nin en öncü televizyonlarından HBO'da katıldığı Axios programında verdiği röportajda Mars'a taşınma ihtimalinin %70 olduğunu açıkladı.

Elon Musk, Mars'ta yaşayabilir

Dünya dışı gezegenlerde yaşam izlerini bulmak için SpaceX bünyesinde yıllardır önemli çalışmalar yürüten milyarder, tek yönlü bu yolculuğun kızıl gezegene (Mars) gerçekleşebileceğini ifade etti.

Musk, daha önce de sık sık dile geldiği için gezegenler arasındaki taşınma sürecinin yalnızca zenginler için mümkün olacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi.

Çalışmalar tamamlandığında kızıl gezegene yolculuk için reklam filmi çekileceği ve bunda Mars'taki yaşamın aslında ne kadar zor olduğuna değinileceğini belirtti. Dolayısıyla zenginlerin zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalışması ve geri dönüşün garantisi olmaması aslında dünyada gayet 'rahat' yaşayan kişilerin bir dizi badireyle karşılaşacağı anlamına geliyor. Bu da aslında Elon Musk'a göre 'Mars'a yalnızca zenginler gidecek' tezini çürütüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >