En büyük Tesla Semi elektrikli tır siparişi UPS'ten

Tesla Semi
Tesla Semi

Bir ay önce tanıtılan Tesla'nın ilk elektrikli tırı Semi, şimdiden birçok işletmenin gelecek planına girmeyi başardı. Son sipariş veren isim olan UPS, 125 elektrikli tırla araç filosunu geleceğe hazırlayacağını açıkladı.

Prototip tanıtımı geçen ay gerçekleştirilen elektrikli tır Tesla Semi, kısa sürede endüstrinin önemli isimlerinin ilgisini çekmeyi başardı. Walmart, DHL gibi devasa işletmelerden sipariş alan Tesla'nın elektrikli ağır vasıta projesi için kayıtlara geçen en büyük sipariş ise UPS'ten geldi.

Pepsi'nin 100 tır alma taahhüdünden daha büyük bir teklifle gelen UPS, kargo hizmetlerinde kullandığı araçlarını geleceğe hazırlama niyetiyle 125 Tesla Semi satın alacak. Bu sipariş için 25 milyon dolar rezervasyon bedeli ödeyen UPS, uzun süredir araç filosunu CNG, LNG, propan, ethanol, hibrit ve tamamen elektrikli vasıtalarla çevreci hale getirmeye çalışıyor.

2019'da üretilmeye başlayacak

Şimdiye kadar 420'den fazla sipariş alan Tesla Semi, 150-200 bin dolar bandındaki fiyatlarla satışa sunulacak. Dizel ağır vasıtalardan çok daha düşük işletme ücreti vaadiyle yeni nesil tırın üretimine 2019'da başlanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >