Epic Games – Steam savaşında önemli hamle

Steam, Epic Games'in son hamlesiyle The Walking Dead dünyasından uzaklaştırıldı.

Telltale Games’in batmasıyla birlikte The Walking Dead’in tüm haklarını üzerine alan Skybound Games, oyunun son iki kısmının yalnızca Epic Game Store’a özgü olarak çıkacağını açıkladı.

Birçok oyun tutkununu şaşırtan ve dengeleri değiştirmeyi başaran Telltale Games’in kapatılma süreci sonrasında son 2 bölümü için belirsizlik yaşayan The Walking Dead: Final Season için Skybound Games’ten güçlü bir hamle geldi. Skybound Games, olaya el atarak oyun için çalışan tüm ekibi kadrosuna katmış ve maceranın mutlaka noktalanacağını açıklamıştı.

The Walking Dead'in oyun versiyonu büyük ilgi çekmeyi başaran bir oyun konumunda yer alıyor.
The Walking Dead'in oyun versiyonu büyük ilgi çekmeyi başaran bir oyun konumunda yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde çıkış tarihi paylaşılan 3. bölüm ‘Broken Toys’ konusunda enteresan bir haber geldi. Gelen habere göre oyunun 3. ve 4. bölümleri Steam üzerinden yayınlanmayacak. Oyunun yayınlanması konusunda yalnızca Epic Games Store ile anlaşma imzalayan Skybound Games, Steam üzerinden ‘season pass’ satın alanlarla da sevindirici bilgiler paylaştı. Skybound Games’in kullanıcılarına yaptığı jeste göre daha önce bütün bölümleri tek seferde satın alan oyuncular, oyunu Steam üzerinden indirebilecek.

Epic Games'in önemli yapımları arasında PUBG de yer alıyor.
Epic Games'in önemli yapımları arasında PUBG de yer alıyor.

Final bölümü için tarih açıklaması bekleniyor

Tüm bu gelişmelerin dışında, üçüncü ve dördüncü oyunları ayrı ayrı satın almak isteyen oyuncular için tek adres Epic Games Store olacak. 15 Ocak 2019 tarihinde PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için piyasada olacak olan 3. bölümün ardından final bölümü için de tarih paylaşılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >