Euro NCAP, Compass ve Fiesta'ya 5 yıldız verdi

Jepp Compass Ford Fiesta Euro NCAP
Jepp Compass Ford Fiesta Euro NCAP

Jeep’in yeni Compass modeli ve Ford’un 2017 model Fiesta modeli’ni deneyen güvenlik test kurumu Euro NCAP iki modele de 5 üzerinden 5 yıldız verdi.

İtalyan markası Jeep’in yeni modeli Compass’ın güvenliği sorgulanırken Euro NCAP’in güvenlik testinden 5 yıldız alması birçok kişinin aklındaki soru işaretlerine cevap niteliğinde oldu. Zaten Jepp markası da bu modeline çok güvendiklerini ve araçta aktif - pasif olmak üzere 70’in üzerinde güvenlik donanımı bulunduğunu açıkladı.

Güvenlik sonucunda en yüksek puanı yetişkin yolcuyu koruyan bölgeler aldı. Yetişkin yolcu bölümü diye adlandırılan bu kısım yüzde 90 başarı puanı ile değerlendirildi ki bu oldukça yüksek bir oran. Ancak yetişkin yolcunun en yüksek puanı alırken çocuk yolcu bölümü çok geride kalmadı. Çocukları koruyan kısımda yüzde 83 ile yine çok başarılı bir sonuç verdi.

Compass’ın güvenlik sisteminde öne çıkan neler var?

  • -Çarpışma uyarı sistemi
    -Şerit değiştirme ikaz sistemi
    -Kör nokta uyarı sistemi
    -Gelişmiş devrilme önleyici
    -Kendi kendine frenlemeye imkan veren Adaptif Hız sabitleyici
    -6 adet hava yastığı

Ford’un süpermini modeli Fiesta ise yine 5 üzerinden 5 yıldız alarak güvenlik konusunda tüketiciyi rahatlatan bir sonuç elde etti. 2017 model Ford Fiesta yenilenen tasarımıyla oldukça kaslı bir yapıya büründürülmüş ve keskin hatlara sahip olmuştu. 1150 kg ağırlığındaki araç, 10 farklı renk seçeneğiyle satışta bulunuyor.

Ford Fiesta 2017 güvenlik sisteminde öne çıkan neler var?

  • -6 adet hava yastığı
    -Elektronik denge programı (ESP)
    -Kaza anında kaymayı engelleyen koltuklar

Güvenlik testi sonuçlarını çok daha ayrıntılı incelemek isterseniz, Ford Fiesta için buraya Jepp Compass için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >