Facebook, Aquila projesini durdurdu!

Facebook Aquila
Facebook Aquila

Tüm dünyaya ücretsiz internet projesi için Facebook tarafından geliştirilen ve ilk olarak Temmuz 2016’da havalanan Aquila, artık sadece akıllarda büyük bir insansız hava aracı olarak kalabilir.

Dün bir blog yazısı paylaşan şirket, Aquila programının sonunu duyurdu.

''Tesisimizi kapatmaya karar verdik''

Facebook’ta mühendislik direktörü olan Yael Maguire, yazısında, ‘’Tüm dünyaya ücretsiz internet için çalıştığımız için, havacılık endüstrisindeki lider şirketlerin bu teknolojiyi sahiplerini görmek heyecan vericiydi. Kendi artık uçağımızı artık tasarlamamayı ve Bridgwater’daki tesisimizi kapatmaya karar verdik’’ dedi.

Aquila'nın uçuş testinden bir görüntü.
Aquila'nın uçuş testinden bir görüntü.

Facebook’un tüm dünyaya ücretsiz internet sunmak için geliştirdiği insansız hava aracı Aquila, yapılan geliştirmeler sayesinde Temmuz, 2017’de başarılı bir uçuş gerçekleştirmiş ve yetkililer bu projeye büyük bir umutla bakmaya başlamıştı.

Küresel bir toplum oluşturmayı amaçladıklarını belirten Mark Zuckerberg, bu proje için çok çalıştıklarını sürekli tekrarlıyordu.

Facebook, Airbus gizi yazılımlarla, uçakların internete ulaşmasına yardımcı olmak için yazılım ve donanım konusunda şirketlerle çalışmaya devam edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >