Facebook bu kez de gözünü YouTube'a dikti: Facebook Watch hizmete başlıyor

Facebook Watch
Facebook Watch

Facebook, YouTube'u karşısına alacak yeni bir hamle için kolları sıvadı. Yakında aktif hale getirilecek olan Watch isimli servis, videoların ön plana çıkmasını sağlayacak.

Sunduğu özelliklerle birçok farklı sosyal mecranın işlevini tek bir çatı altında toplayan Facebook, bu kez de YouTube'un oluşturduğu ekosistemden pay elde edebilmek için çalışmalara başladı. Tamamen orijinal içerikler sunarak kullanıcıları etkilemeyi hedefleyen Facebook, Watch adını verdiği servisle bu sistemi getirmeyi hedefliyor.

Facebook, Watch platformu üzerinden orijinal içerik üretenlere %45'lik gelir elde etmeyi sağlayacak.
Facebook, Watch platformu üzerinden orijinal içerik üretenlere %45'lik gelir elde etmeyi sağlayacak.

Öncelikle Amerika'da hayata geçirilecek olan yeni sistem, video içeriklerden elde edilen gelirlerin %55'lik kısmını içerik üreten partnerlere verirken; %45'lik kısmını kendisine alıyor. Watch; masaüstü ve televizyona ek olarak mobilde de kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Üstelik bu sistemde klasik video akışlarının yanı sıra "en fazla konuşulanlar" ve "komik videolar" isimli iki farklı kategoriye de yer verilecek. Esasında videolara karşı kullanıcılardan gelen tepkiler kategori seçiminin otomatik olarak yapılmasını sağlayacak. Yani bu platformda çok fazla etkileşim alan videolar ön plana çıkartılacak.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffacebook%2Fvideos%2F10156285678786729%2F&show_text=0&width=560
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >