Facebook, dört yeni cihazla geliyor

Facebook.
Facebook.

Facebook, sosyal medyadaki hükümdarlığına cihazlar seviyesinde de devam etmek istiyor. Tüketim cihazları olarak sınıflandırılan ürünlerle karşımıza çıkacak olan şirket, videolu görüşme cihazı, akıllı asistan, 360 derece kamera ve akıllı kolye ile sağlam bir ürün yelpazesi oluşturmuş görünüyor. Bu üretim departmanının başına da Mark Zuckerberg’in oldukça yakın bir arkadaşı getirildi.

Ağustos ayı başında Bloomberg, Facebook’un Building 8 isimli bir departmanla birlikte Amazon Echo Show’a rakip olacak bir cihaz üzerinde mesai harcadığını yazdı. Facebook’un planladığı cihaz, videolu görüşme yapmayı mümkün kılacak. Böylece tarih olmuş ev telefonlarının yerini alacak bir cihazla karşı karşıya kalacağız. Akıllı asistan olarak çalışan bir cihaz da Facebook’un diğer planları arasında yer alıyor. Sesli sorulara cevap verip müzik çalabilecek olan bu cihaz Aloha ismini taşıyacak. Aloha’nın uzun süredir Facebook çalışanlarının evlerinde kullanıldığı ve test edildiği iddia ediliyor. Aloha’nın tahmini satış fiyatıysa 499 dolar olacak.

Building 8 ismindeki departman, tüketici ürünleri hazırlamak konusunda yalnızca iki ürünle sınırlı kalacak gibi durmuyor. Akıllı hoparlör ve videolu görüşme cihazının yanı sıra 360 derecelik kamera ve bir giyilebilir cihaz daha yolda. Bir kolye olması beklenen giyilebilir cihaz, algılayıcılar ile ölçüm yaparak, bunları Google ekosistemine ve mobil cihazdaki uygulamaya gönderebilecek.

Facebook’un bu çalışmalarının başında Zuckerberg’in çok yakın arkadaşı Andrew Bosworth var. Bosworth, daha önceki çalışmalarında düşünceyi yazıya döken sistemi oluşturmuş ve büyük ilgi uyandırmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >