Facebook ekosistemindeki tüm sohbet uygulamaları tek çatıda toplanabilir

Facebook
Facebook

Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram uygulamaları aslında tamamen Facebook yani Mark Zuckerberg'e ait. Bu sebeple uygulamaların tek çatı altında toplanma hadisesi uzun süredir konuşuluyor. Ancak artık gerçeğe daha yakın gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizde:

Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın tek çatı altında toplanacağı uzun süredir konuşuluyor. Hatta bu yeni uygulamayla iMessage benzeri bir yapıyla birleştirmek istediği gündeme geliyor. Yeni yayınlanan rapor, daha önce ortaya çıkan bu söylentileri doğruluyor.

Yeni sızan ekran görüntüleri ve söylentiler, 'tek çatı altında toplanma' hadisesini doğrular nitelikte.
Yeni sızan ekran görüntüleri ve söylentiler, 'tek çatı altında toplanma' hadisesini doğrular nitelikte.

Tek çatı altında toplanabilir

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg açıklamalarında bu bu hamleyi şirketin göz önünde bulundurduğunu fakat bu yıl gerçekleşmeyeceğini bildirdi. Uygulamaların yeni özelliklerini tespit etme konusunda uzmanlaşan Jane Manchun Wong, şirketin halihazırda bu hamle için hazırlık yaptığını belirten bir işaret buldu.

Buldukları şey bunun nasıl işe yarayacağına ilişkin daha önceki önerileri destekliyor. Cihazınızda farklı mesajlaşma servisi için ayrı simgeler görüyorsunuz ancak hepsi aynı sistemden besleniyor. Bu durumda Messenger'ı açmak ya da Facebook uygulamasında sohbeti açmak arasında pek de bir fark yok. Wong, olayların henüz nispeten erken bir aşamasında olduğunu da ekliyor. Yani geliştirilmesi gereken çok fazla şey olduğunu ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >