Facebook, Haber Akışı'nı ikiye bölüyor

Facebook.
Facebook.

Facebook, Haber Akışı'nı alışılagelmiş görüntüsünün dışına çıkarmaya çalışıyor. Tanıtım paylaşımlarında kişisel paylaşımların yer aldığı akışların birbirinden ayrılmasıyla firmalar tarafından daha fazla reklam vermesi hedefleniyor.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook, uzun süredir devam ettiği değişikliklerine bir yenisini daha eklemek üzere. Bu seferki değişiklik, Haber Akışı ile ilgili olacak. Haber Akışı'nda arkadaşlar tarafından yapılan paylaşımlar, haber yayınları, reklamlar ve kullanıcıların beğendiği diğer sayfalardan yansıyan içeriklerle devamlı olarak güncellenebiliyor. Facebook'un altı farklı ülkede deneme sürecine soktuğu yeni yaklaşım kullanıcıların içerik akışını ikiye ayırmasıyla sağlanacak. Buna göre akışlardan biri arkadaşlar tarafından yapılan paylaşımları görüntülemeye izin verirken diğerinde kullanıcının beğendiği sayfaların içerikleri akışa katılacak.

Haber Akışı'nın ikiye ayrılması, Facebook'ta sayfa yönetiminden sorumlu olan yayıncılardan müzisyenlere, sanatçılardan firmalara ve hatta profesyonel spor kulüplerine kadar tüm kurumların reklamlarını arkadaşlar için reklam bedeli karşılığında görülmeyi mümkün kılacak. İkiye ayrılmış Haber Akışı'nın testi şimdiye değin Bolivya, Kamboçya, Guatemala, Sırbistan, Slovakya ve Sri Lanka ülkelerinde yapıldı. Facebook yöneticilerinden Adam Mosseri'ye göre test aşamasının sonuçlanması aylar sürebilir...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >