Facebook ile rekabet için kurulan Google+ kapanıyor!

Google+'ın logo tasarım süreci Google'ın üçüncü parti tasarım yarışmalarıyla da çeşitlendirilmişti.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, Facebook'a rakip olması için kurduğu Google+ servisinin ciddi bir bölümünü, sistem açıkları ve güvensiz ortm dolayısıyla kapatma kararı aldı.

Alphabet çatısı altında aldığı kararlar ve sürekli gelişen yönetim biçimiyle ilgi çeken Google, Facebook'a rakip olması amacıyla kurduğu Google+ uygulamasını sonlandırma kararı aldı. Dev şirket, yazılım sisteminde yer alan açık nedeniyle, kullanıcıların özel bilgilerinin üçüncü taraflara açık hale gelmesini gerekçe göstererek güvenlik önlemi aldıklarını ifade etti. Kullanıcı gizliliğinin en büyük hassasiyetleri olduğunu da belirten Google, Google+ konusunda önlem almanın ne kadar önemli olduğunun da altını çizdi.

Google, Google+'ı kapatma kararının da çıktığı ABD'deki merkez binasında yeni uygulama ve mevcut geliştirmeleri devam ettiriyor.
Google, Google+'ı kapatma kararının da çıktığı ABD'deki merkez binasında yeni uygulama ve mevcut geliştirmeleri devam ettiriyor.

Açık Mart ayı başından bu yana biliniyordu

Google, Google+ üzerindeki açıkla 500 bin kullanıcının tehlike altına girerek veri kaybı yaşamış olma ihtimalinin üzerinde duruyor. Wall Street Journal gazetesinde yer alan ve şirket içi bir yazışmaya dayandırılan bilgiler, Google'ın Mart ayı başından bu yana haberdar olduğu açık için önlemin yeni alındığını da ifade eden makale, Wall Street Journal'in tecrübeli ve Google ile yakın ilişkide olan editörleri tarafından da doğrulandı.

Google+, Faceook'a rakip olması amacıyla 2011 yılında kurulmuştu.
Google+, Faceook'a rakip olması amacıyla 2011 yılında kurulmuştu.

Google+, 7 yılın ardından sonlandırıldı

Google, Google+ probleminin çok miktarda kullanıcı için geçerli olmasına karşın ciddi bir problem oluşturmayacağını belirtti. Buna karşın ileride yaşanabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla Google+'ı kullanıcılar açısından sona erdirmeyi mantıklı bulduklarını ifade eden şirket, 7 yıldır aktif biçimde kullanılan servisini resmen ortadan kaldırdı.

Alphabet, Google ve iştiraklerinin çatı şirketi olarak faaliyet gösteriyor.
Alphabet, Google ve iştiraklerinin çatı şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Google+, alınan karar doğrultusunda yalnızca şirketler ve kurumsal çalışmalar noktasında aktif olacak. Google, kapanmaya dair açıklamasında, Google+ kullanıcılarının platformu çok az kullanıp çok az etkileşime girdiğini, kullanıcıların yüzde 90'ının uygulamada ortalama sadece beş saniye vakit geçirdiği de paylaştı. Açıklama sonrası Google'ın çatı şirketi Alphabet % 1.23 oranında değer kaybı yaşadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >