Facebook, masaüstü için karanlık modu test etmeye başladı

Facebook karanlık mod
Facebook karanlık mod

● Facebook, Mayıs'ta duyurduğu gibi masaüstü için karanlık modun testlerine başladı.

● Şu anda bazı hesaplar için beta testine açılan karanlık mod, standart koyu görünümün yanı sıra simgeleri de yuvarlak hatlı hale getiriyor.

● Son yıllarda birçok farklı masaüstü ve mobil uygulamada karşımıza çıkan sistem aslında daha çok Twitter arayüzüyle benzerlik gösteriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Facebook, Mayıs'ta yaptığı açıklamada masaüstü web sitesinin tekrardan tasarlanacağını ve hem masaüstü hem de mobiluygulamalara karanlık mod getireceğini bildirdi.

Ağustos'ta Android tarafında sunulan karanlık modun ardından web sitesi için de testler başladı. Bazı kişiler için dağıtıma açılan yeni arayüz, Facebook'un Mayıs'taki F8 Geliştirici Konferansı'nda bahsettiği arayüzle çok büyük benzerlik taşıyor. Web sitesinin yeni sürümü aslında Twitter gibi görünüyor.

Bunun sadece bir deneme sürümü olduğunu bilmek gerekiyor. Bu yüzden karanlık modun en yeni versiyonu bu şekilde görünmeyebilir. Ayrıca yeni görünümü beğenmeyenler için eskiye dönmek isteyenlere özel bir düğme de var.

Karanlık mod ne sağlar?

Karanlık modözelliği temelde göz yorgunluğunu azaltmak üzere tasarlanmış bir yapı. Tamamen beyaz arka planlı bir uygulamaya bakmak yerine siyah zeminin daha az göz yorduğu biliniyor. Öte yandan bir de geceleri ya da karanlık ortamlarda bembeyaz bir aydınlanma yerine kontroller siyah ekran üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Karanlık modla alakalı Google'ın da bir açıklaması var. Google, geçen yıl sonu katlanabilir telefonların Android özelleştirmesi konusunda önemli açıklamalar yaparken Android 10 ile birlikte aslında karanlık mod özelliğinin bataryadantasarruf sağladığından da bahsediyor.

Popüler birçok mobil uygulamaya eklenen 'karanlık mod' özelliği artık Android ve iOS ekosistemi için de aktif. Yani aslında hem uygulama hem de sistem çapında karanlık mod artık hemen her platformda kullanılabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >