Facebook Messenger'a da karanlık mod özelliği geliyor

Messenger
Messenger

Gmail, YouTube ve diğer birçok farklı uygulamanın ardından en fazla tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Facebook Messenger'a da karanlık mod özelliği geliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Artık hem masaüstü hem de mobil uygulamaların 'gece modu' özelliğiyle sıkça karşılaşıyoruz. Tamamen beyaz zemin üzerine yerleştirilen simge veya metinlerden oluşan uygulamalara bir de siyah zemin eklenebiliyor. Daha doğrusu karanlıkmod ya da gece modu olarak tanımlanan özellik tam olarak buna yarıyor.

Messenger'ın karanlık modundaki arayüz genel hatlarıyla bu şekilde.
Messenger'ın karanlık modundaki arayüz genel hatlarıyla bu şekilde.

Messenger için karanlık mod geliyor

Bu karanlık mod özelliği aslında Android telefonlardaki mesaj arayüzünden tutun da Microsoft Office uygulamalarına kadar birçok farklı sistemde tercih ediliyor. Yeni çıkan ekran görüntüleri ise Facebook Messenger'da da benzer bir özelliğin yer alacağını gösteriyor.

Messenger, anlık mesajlaşma konusunda WhatsApp'ın ardından en büyük kitleyi elinde bulunduran uygulamalardan biri. Bu tip yenilikler de kullanıcılar tarafından hoş karşılanıyor.

Karanlık görünümdeki profil ve keşfet arayüzleri ise birçok kişinin hoşuna gidecek gibi...
Karanlık görünümdeki profil ve keşfet arayüzleri ise birçok kişinin hoşuna gidecek gibi...

Gönderilen mesajı silme özelliği geliyor!

Ek olarak Messenger için yeni bir özellik daha konuşuluyor. Birkaç ay önceye - doğrulama yapılana kadar - söylenti aşamasından bir adım öteye gidemeyen 'gönderilen mesajın geri alma özelliği' yakında uygulamaya eklenecek gibi görünüyor. Şu anda yalnızca birkaç ülkede test amaçlı aktifedilen özelliğin yakın zamanda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok farklı ülke için aktif edilmesi gündemde. WhatsApp'ta da yer alan bu özelliğin süre sınırlamasının ise 10 dakika olacağı öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >